17-и ранкинг триумф за Марк Селби

17-и ранкинг триумф за Марк Селби

Марк Селби спечели 17-ата си ранкинг титла след победа с 9:6 над Джак Лисовски на финала на Откритото първенство на Шотландия по снукър. Веселяка от Лестър стана първият играч с триумфи в повече от едно събитие от веригата “Домашните нации”, като през октомври взе купата и от English Open. Там той срази с 9:1 Дейвид Гилбърт, а сега отново попречи на Лисовски да стигне до дебютен ранкинг трофей.

Селби взе 70 хиляди паунда за постижението си, като вече е спечелил 14 от последните си 15 ранкинг финала, а серията му започна през 2014-а година със Световното първенство. Единственото му поражение в мач за титла е от Дин Дзюнхуей през 2016-а в Шанхай Мастърс.

Лисовски отново остана без отличие, като преди това загуби финалите на Рига Мастърс 2018 и Откритото първенство на Китай по-рано тази година, а и в двата случая бе победен от Нийл Робъртсън. Утеха ще му бъдат 35 хиляди паунда.

“Невероятно е, защото бях разочарован от играта си в UK Championship. Мислех си дори да не участвам в Шотландия, а сега държа трофея в ръцете си. Знаех си, че трябва да играя по възможно най-добрия начин, защото Джак е такъв играч, който по всяко време се стреми да реализира топките и изобщо не мисли за защита. Той е талант от калибъра на Рони О’Съливан”, каза Селби.

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички