Пореден "шампионски скалп" и мечтан дебют в "Мастърс"

Пореден "шампионски скалп" и мечтан дебют в "Мастърс"

Четвърти бивш шампион в “Мастърс” отпадна още в първи кръг на тазгодишното издание на най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата и част от “Тройната корона”. Единственият дебютант в схемата Дейвид Гилбърт разгроми победителя от 2018 година Марк Алън с категоричното 6:1.

38-годишният англичанин се представя на елитно ниво през последните няколко сезона и напълно заслужено се вмести в топ 16, което му даде възможност да дебютира в “Александра Палас”. Миналата кампания той дори направи знаменит рейд до полуфиналите на Световното първенство в “Крусибъл” и бе сломен драматично със 17:16 от Джон Хигинс. 

Поражението на Марк Алън означава, че вече четвърти пореден поставен състезател и бивш шампион в “Мастърс” отпада още в първия кръг. Преди Пистолета тази съдба сполетя последователно Дин Дзюнхуей, Марк Селби и Нийл Робъртсън.

Гилбърт започна почти безупречно с брейкове от 77, 121 и 58, а на интервала вече водеше с 4:0. В първата партия след почивката Алън откри сметката си, но в следващите две Гилбърт не изпусна контрола с поредици от 95 и 53.

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички