Мърфи повали и действащия шампион в "Мастърс"

Мърфи повали и действащия шампион в "Мастърс"

Защитаващият титлата си от миналата година и действащ световен шампион Джъд Тръмп отпадна в първия кръг на “Мастърс” и стана поредният носител на трофея, който не преодолява началното препятствие в “Александра Палас”. Все пак, едва ли някой може да бъде изненадан, че играч от калибъра на Шон Мърфи е елиминирал Асото. Това се случи в мач на високо ниво, като по-възрастният от двамата англичани се наложи с 6:3.

Световният номер 1 реализира три сенчъри брейка от 128, 116 и 119 точки, за да поведе с 3:2, но след това сякаш загуби концентрация край зеленото сукно. Той не можеше да се задържи по-постоянно между топките, имаше позиционни неточности и си изпати. Мърфи пък действа по противоположния начин и започна да играе все по-плавно с течение на срещата.

По-малки брейкове, по-ключови сейфти удари и един истински шедьовър от негова страна му осигуриха знаменития успех.

 

Преди Тръмп, в първи кръг отпаднаха бившите шампиони Дин Дзюнхуей, Марк Селби, Нийл Робъртсън и Марк Алън. Във вечерната сесия във вторник тази съдба ще опита да избегне Джон Хигинс в сблъсъка си с Бари Хоукинс. 

Шампионът в “Александра Палас” от 2015 година Мърфи ще се изправи срещу финалиста от 2017-а Джо Пери. Вероятно именно Магьосника се превърна в първи фаворит за отличието този сезон, но едва ли е въодушевен от него, тъй като досега това прозвище не донесе успех на нито един свой носител.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти