Ново ранно отпадане от "Мастърс" за Марк Селби

Ново ранно отпадане от "Мастърс" за Марк Селби

Носителят на 4 ранкинг титли и двукратен финалист в “Крусибъл” Алистър Картър стана главен герой в един от сравнително неочакваните ранни сценарии на “Мастърс” - най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата. Капитана срази Марк Селби с 6:4 в първия кръг и за трети път в кариерата си се класира на четвъртфиналите. 

Картър никога не е преодолявал втория кръг в “Мастърс”, а и самото му класиране за турнира в “Александра Палас” се случи по драматичен начин, тъй като Рони О’Съливан отказа участие и така 17-ият в подреждането получи шанса си да блесне.

Капитана се възползва от този подарък и елиминира трикратния шампион Селби, чиято негативна серия в “Мастърс” продължава. Въпреки трите трофея, с повече от които могат да се похвалят само О’Съливан и Стивън Хендри, от 2015 година насам Веселяка от Лестър е спечелил само три мача в “Александра Палас” и не е преодолявал втори кръг.

Той спечели само един от първите четири фрейма преди интервала, но след него започна да осъществява обрат с поредици от 56 и 94, които му осигуриха аванс от 4:3. Картър изравни с брейк от 82, а после взе и деветата партия, за да затвори мача впоследствие в своя полза със серия от 68. В петия фрейм Селби отпразнува по-емоционално успешното развитие на резултата и Капитана призна, че се е амбицирал допълнително от този факт.

“Не ми харесва подобно поведение, това беше като пронизване с нож. С течение на мача концентрацията ми се повишаваше и съм много доволен от победата. При 3:4 мислех, че може и да загубя, но не престанах да се боря и се радвам, че спечелих”, каза Картър. 

Следващият опонент на Капитана ще бъде Джон Хигинс или Бари Хоукинс. 

Победителят в Шампионата на Обединеното кралство Дин Дзюнхуей също малко изненадващо отпадна още в първия кръг на “Мастърс” след 3:6 срещу Джо Пери.

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички