Джон Хигинс се опази от участта на шампионите в тазгодишния "Мастърс"

Джон Хигинс се опази от участта на шампионите в тазгодишния "Мастърс"
След като петима бивши шампиони в "Мастърс" (Дин Дзюнхуей, Марк Селби, Нийл Робъртсън, Марк Алън и Джъд Тръмп) отпаднаха последователно в първите пет двубоя от най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата, Джон Хигинс се опази от тази съдба с категоричен успех 6:1 над Бари Хоукинс. Вълшебника от Уишоу участва за 26-и път в блестящата си и знаменита кариера в турнира, като е двукратен победител от 1999 и 2006 година. 

Шотландецът не демонстрира най-добрата си позната форма, но и нямаше нужда да го прави, защото опонентът му не бе също в оптимална кондиция, а и нямаше късмет в няколко ключови ситуации. Една от тях от психологическа гледна точка дойде при 4:0 за Хигинс, когато Ястреба не можа да разчисти последните три цвята и остана без позиция по финалната черна, която пък опонентът му реализира с дълъг удар по жълтия джоб.

Именно дългите удари бяха на особена висота от страна на Хигинс, който явно се настройва отлично към новата си щека. Той направи серии от 57, 53, 74 и 59 в последния фрейм, докато Хоукинс все пак се отчете със сенчъри брейк от 101 в шестата партия, за да се отсрами и да заслужи овациите на екзалтираната публика в "Александра Палас".

На четвъртфиналите Хигинс ще се изправи срещу Алистър Картър, който елиминира Селби с 6:4.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички