Бингам стана най-възрастният шампион в "Мастърс"

Бингам стана най-възрастният шампион в "Мастърс"

Световният шампион за 2015 година Стюърт Бингам победи Али Картърс с 10:8 във вълнуващ финал и грабна първата си титла от “Мастърс” - най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата и част от “Тройната корона”.


Така 43-годишният англичанин стана най-възрастният шампион в надпреварата, лишавайки от това прозвище легендарният Рей Риърдън, който бе с пет месеца по-млад при своя триумф през 1976-а.

Бингам вече има два трофея от “Тройната корона” и му липсва единствено такъв от Шампионата на Обединеното кралство, като за успеха си заслужи чек за 250 хиляди паунда. Също така той продължи тенденцията от последните три издания на “Мастърс”, в които зрителите видяха чисто нови победители - през 2019-а спечели Джъд Тръмп, а през 2018-а това направи Марк Алън. 

Али Картър пък игра трети финал в турнир от “Тройната корона” и първи в “Мастърс”, но отново загуби, след като през 2008-ма и 2012-ата отстъпи на Рони О’Съливан в битката за купата от Световното първенство. Все пак, утешителна награда ще му бъдат 100-те хиляди паунда. 

“При 5:7 на интервала се готвих да говоря като загубил, но победата означава всичко за мен. Али игра брилянтно и щеше да му се полага да спечели трофея. На почивката се поуспокоих, той пропусна няколко топки и това ми вдъхна надежда. Не знам как спечелих пет фрейма след това, защото през цялата седмица бях много уморен. Публиката беше невероятна и тя сякаш ми спечели няколко допълнителни точки”, каза Бингам.

“Не е било писано да стане. Бях в отлична форма при 7:5 и интервалът сякаш дойде в неподходящ момент за мен. Като се замисля, дори не трябваше да участвам в този турнир, а спечелих 100 хиляди. Отново имам увереност в играта си и се надявам да ми предстоят още хубави моменти”, сподели Картър.

Следвай ни:

Още от Снукър

Виж всички