Къде е Кобрата?

Къде е Кобрата?
Кубрат: Имаше малък проблем с визата, Джошуа иска да избяга от мач с мен
Кубрат: Имаше малък проблем с визата, Джошуа иска да избяга от мач с мен
На фона на боксовото зрелище между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, името на Кубрат Пулев отново се появи в медиите у нас и в САЩ. Този път не става дума за негов успех на ринга или предстоящ мач, а за... визата му.
Адвокат: Пулев може да има забрана да влиза в САЩ
Часове след като Тайсън Фюри победи с технически нокаут в седмия рунд Уайлдър, журналистът Майк Копинджър написа в "Туитър", че Кобрата не е присъствал на мача в Лас Вегас, тъй като е бил депортиран обратно в България заради неуредици с визата му, докато се е опитвал да се качи на самолета от Чикаго за Лас Вегас.
Виза B-1/B-2 и виза O-1: Къде е сбъркал Кубрат Пулев?
В телефонен разговор с репортер на bTV самият Пулев призна за леки неуредици, като увери, че те вече са оправени и той е в САЩ.
Истината за проблемите на Пулев с граничните власти в САЩ
Граничните власти в страната отвъд Океана дадоха повече информация по случая, като разясниха, че българският боксьор е опитал да влезе на американска територия с туристическа виза, но в разговор с техен представител е заявил, че има намерение да промотира боксовия си мач и да получи приходи от това. За подобна дейност обаче се изисква “бизнес виза”, която се дава на хора с изключителни постижения в сферата на науката, спорта, бизнеса, изкуството.

Кобрата спомена още веднъж казуса и в публикация в социалните мрежи. Той отново увери, че проблемите са преодолени.

bTV потърси за разяснение граничните власти на САЩ отново, а от там заявиха, че нямат информация боксьорът да е на територията на страната.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти