Ивайло Гоцев: В Чикаго с Кубрат стана голямо недоразумение

Къде е Кубрат Пулев? Този въпрос вълнува България в последните няколко дни. Новината, че боксьорът ни е депортиран от САЩ, излезе в неделя. Оттогава Пулев сам забърка кашата, давайки противоречиви интервюта в национален ефир. Кубрат твърдеше, че е в Щатите, а всъщност е говорил от летището в Истанбул. За да разбере има ли Пулев черен печат за влизане в САЩ и ще се състои ли мачът с Антъни Джошуа, „Меридиан Мач“ се свърза с промоутъра на боксьора ни - Ивайло Гоцев, който за първи път пред българска медия след скандала. Намерихме Гоцев в Лас Вегас.

Кубрат Пулев: Имаше проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят (видео)
Кубрат Пулев: Имаше проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят (видео)


- Г-н Гоцев, каква е истината за ситуацията около Кубрат Пулев?

- Първо искам да изясня най-важното. Кубрат Пулев няма забрана за влизане в САЩ. В последните дни се изписаха и изговориха какви ли не глупости по адрес на Пулев. Истината е, че случилото се на летището в Чикаго е едно голямо недоразумение.

- А какво точно се случи?

Кубрат Пулев: Джошуа го е страх от мен! Ще се готвя в Лихтенщайн
Кубрат Пулев: Джошуа го е страх от мен! Ще се готвя в Лихтенщайн

- Проблем с визата. В САЩ граничната сигурност е на изключително високо ниво. При всяко влизане в държавата се прави интервю. Именно на това интервю е станало недоразумението с Кубрат. Граничните власти са видели, че няма виза тип B-1/B-2, която между другото е в процес на издаване. Това е. Няма драми и всичко е наред.

- Защо тогава се вдигна такъв шум?

- Вижте, лоша реклама няма. Аз познавам адвокатите, които говорят, че Пулев има забрана за САЩ. Просто сега видяха удобен момент, изпълзяха и започнаха да говорят глупости. Виждате, че дори казват, че няма да има мач между Пулев и Джошуа, което е пълна измислица. Такъв мач ще има 100%. Ще бъде през юни в Лондон.

- Искате да кажете, че вече всичко е подписано и мачът е официален?

- Искам да кажа, че мачът ще се състои. Вчера два часа съм бил в офиса на Боб Аръм. С нашите партньори от Top Rank Boxing уточняваме последните детайли.

- Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, обаче твърди, че се работи в посока на бой между Ей Джей и Тайсън Фюри...

- Това няма как да се случи в момента поради простата причина, че ще има реванш между Фюри и Дионтей Уайлдър. Даже ще ви издам тайна от кухнята – реваншът ще бъде през лятото. А що се отнася до Хърн – на него това му е работата, да говори. По-скоро да лае. Той е продавач и иска да си даде продукта на най-изгодна цена.

- Ще има ли време Уайлдър да се възстанови дотогава?

- Това си е негов проблем. Реваншът е насрочен за тогава. Едва след това ще може да се говори за мач, който да обедини всички титли в тежка категория. Този мач обаче няма да бъде с участието на Антъни Джошуа, а на Кубрат Пулев, защото съм убеден, че Кобрата ще победи Ей Джей. В това съм категоричен.

Кубрат Пулев е бил депортиран от САЩ?
Кубрат Пулев е бил депортиран от САЩ?


- Значи виждате Кубрат в мач за всички титли в тежка категория на професионалния бокс?

- Точно така! В момента Боб Аръм и Top Rank Boxing се намират в изключително изгодна позиция, тъй като имат световен шампион в тежка категория в лицето на Тайсън Фюри. След няколко месеца ще има двама. Така всички световни титли в тежка категория ще бъдат на боксьори на Top Rank, Следващата година виждам обединителен мач между Тайсън Фюри и Кубрат Пулев, който ще излъчи абсолютния световен шампион. Top Rank изживява своя ренесанс в тежка категория, а началото му бе поставен от Кубрат, който подписа с компанията много преди Фюри.

НИКОЛА ШЕНТОВ, "Меридиан Мач"

Още от Бойни спортове

Виж всички