Еди Хърн иска да "прескочи" Кобрата и да организира Джошуа - Фюри

Еди Хърн иска да "прескочи" Кобрата и да организира Джошуа - Фюри
Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Уайлдър!
Тайсън Фюри си гарантира величие след ТКО срещу Уайлдър!
Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн - направи странно изказване след вълнуващия реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Както е известно, Циганския крал спечели с ТКО в седмия рунд и така стана вторият актуален британски шампион в тежка категория, носител на пояса на Световния боксов съвет. Джошуа държи другите три титли в дивизията и се очаква през юни месец да се изправи срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация.
Хърн изненадващо обаче намекна, че предпочита да "прескочи" Кобрата и да организира направо грандиозен обединяващ двубой между Джошуа и Фюри. Промоутърът написа в "Туитър", че няма нужда от трети мач (между Фюри и Уайлдър) и призова да се проведе битка на британските шампиони през лятото. Под "туита" му фенове започнаха да задават моментално въпроси, защото почти 100% е подготвен двубоят Джошуа - Пулев за месец юни.
Впоследствие чрез talkSPORT Хърн внесе малко яснота, но наистина желае моментална битка с Фюри.
"Вече говорих с Антъни и той иска този двубой да бъде следващият му. Трябва да го осъществим, защото никога друг път няма да има възможност двама британци да се борят за неоспоримата титла в тежка категория. Обещавам ви, че ще организираме тази битка, тя трябва да се случи.

Не смятам, че някой иска да види трети двубой (между Уайлдър и Фюри), защото беше много убедителна победа. Но ще видим дали Уайлдър ще се възползва от клаузата за реванш. Очаквам да го направи, защото иначе не виждам какво друго може да се случи с него.

Но нашият задължителен претендент Кубрат Пулев е менажиран от Боб Аръм, както и Фюри, така че ще можем да направим много лесна маневра, ако Уайлдър не се възползва от клаузата за реванш. Можем направо да организираме битката за лятото, затова ще се борим.

Уайлдър - Фюри ще бъде трилогия
Уайлдър - Фюри ще бъде трилогия
Ако Уайлдър каже, че ще се възползва от клаузата за реванш, то той ще се проведе през юли или август и не е фатално, защото ние ще се изправим срещу Пулев на стадиона на Тотнъм през юни и после ще организираме двубой с Фюри за ноември или декември. Но предпочитаме да направим битката Джошуа - Фюри веднага, защото ще е за всичките четири титли. Няма да получим друга възможност за такъв мач между британци, а Джошуа обожава идеята да се изправи срещу Тайсън", каза Хърн пред talkSPORT.

Разбира се, Хърн отново е прибързал със спекулативните си коментари, защото от екипа на Уайлдър вече изразиха готовност да активират въпросната клауза и да направят съперничеството с Фюри трилогия.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти