Кобрата: Ще бъде велико да имам възможност да атакувам абсолютната световна титла

Кобрата: Ще бъде велико да имам възможност да атакувам абсолютната световна титла

Кубрат Пулев изрази благодарността си към Боб Аръм. 88-годишният легендарен промоутър държи правата на българина за САЩ и води основната част от преговорите с Еди Хърн за боя с Антъни Джошуа. До снощи битката между двамата не бе потвърдена официално, но по думите на двамата агенти всичко вече е изяснено и подписването на договора е по-скоро формалност. Мачът трябва да е на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон.

“Радвам се, че човек като Боб Аръм е до нас, най-големият промоутър в света на бокса. За нас той е огромна подкрепа. Екипът ни е много истински и силен. Искаме да побеждаваме заедно и ще го направим. Каузата ни е много голяма”, заяви Кобрата.

В последния месец Аръм няколко пъти заяви, че Кубрат ще нокаутира Джошуа и ще се бие с победителя от мача на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри за абсолютната световна титла.

“С удоволствие бих се изправил срещу някой от тях, след като победи Джошуа. Смятам, че е въпрос на време да се случи и съм готов. Ще бъде наистина велико да имам възможност да атакувам абсолютната световна титла. И двамата са много добри боксьори, много различни са като стилове. 50-50 ми е мнението. Не мога да кажа дали някой изпъква. Силите са изравнени и е въпрос на момент, късмен, а и на воля”, анализира Пулев.

Партньорът на Кубрат в агенцията “Епик” - Ивайло Гоцев, пък допълни, че в предстоящия мач е заложено всичко.

“Вложили сме целия си опит и умения. Не искаме да отидем на екскурзия и просто да участваме. Боб Аръм и Джон Уърт вършат невероятна работа. Моментът е сега. Боксът не е като футбола, да се срещаме по 3-4 пъти в годината. Много малко хора излизат да претендират за титлата, а още по-малко я печелят. Това не е ЦСКА - Левски, който се играе през три месеца. Това е целият спортен живот, който Кубрат е отдал, а и на семейството му. Това е мисия!”, отсече Гоцев.

 “Тема Спорт”

Още от Бойни спортове

Виж всички