Кубрат Пулев: Джошуа го е страх от мен! Ще се готвя в Лихтенщайн

Кубрат Пулев: Имаше проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят (видео)
Кубрат Пулев: Имаше проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят (видео)

Кубрат Пулев не успя да гледа битката за световната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Той беше спрян от граничните власти в САЩ заради проблем с визата. Специално за читателите на "България Днес" Кобрата разкри какво точно се е случило и на какъв етап са преговорите с Антъни Джошуа.

- Г-н Пулев, отново оглавихте новините. Защо не успяхте да влезете в САЩ?

Кубрат Пулев е в Германия
Кубрат Пулев е в Германия

- Не съм искал това да се случи, но вижте колко ме обичат хората. Интересуват се къде съм. Това е доказателство за народна любов. Дори и американците не знаеха какъв е проблемът. Уж трябвало да имам бизнес виза. Моят адвокат в Лос Анджелис беше подготвил документи за нея, но не ги беше подал. Дори я платих преди последния ми мач през ноември. Вече две години със сегашната виза влизам и се боксирам. Моят адвокат каза, че американците не си знаят законите.

- Ще промените ли планирания лагер в Лас Вегас?

- Лагерът започна на друго място. Не е ясно дали ще пътувам за САЩ отново за подготовка. Нека да видим как ще се развият нещата с преговорите. Очевидно Джошуа и неговите хора се страхуват да се бият с мен. Избягват мача. Още преди Фюри - Уайлдър казах на моя промоутър Боб Аръм, че тупат топката. Печелят време, за да видят кой ще победи. Баламосваха ни. Излизаха с всякакви претенции и условия. Ние се съгласихме с много от тях. Едно от малкото, с които не искам да се примиря, е да бъдат само английски съдии. Уж такива били правилата в Англия. Отделно се боря 15-20 хиляди билети да се продават в български агенции. Защото англичаните изкупуват всичко за 4-5 часа. Готов съм да отида в Лондон. За мен е важно да съм здрав и изтрениран. Оттам мога да победя всеки. Сега съм в чужбина. Говорихме с Ули Вегнер да се готвим в Лихтенщайн. Базата е хубава.

Списание "Ринг" извади Кобрата от топ 10 при най-тежките
Списание "Ринг" извади Кобрата от топ 10 при най-тежките


- Боб Аръм е промоутър и на Тайсън Фюри. Може ли да стане конфликт на интереси и да предпочете мач на Циганския крал с Джошуа?

- Напротив. Всичко се нарежда в наша полза. Ако беше победил Уайлдър, щяха да се договорят с американеца. Говорихме във вторник сутринта с Боб Аръм как има клауза за трети мач Фюри - Уайлдър. Той ще се проведе през юли в Лас Вегас. При никакви положения Фюри няма да се съгласи да се бие с Джошуа.

- Еди Хърн веднага обяви, че Джошуа иска незабавно мач с Фюри. Това опит за оказване на натиск върху преговорите за вашия мач ли е?

- При Еди Хърн всичко е плаващо. Върти нещата, както му е удобно. Има скрити мотиви. Той няма какво да направи, защото страната на Фюри е за мен. Притесняват се, защото знаят, че съществува огромна вероятност да го победя. Джошуа няма да вземе награден фонд от 50 млн. долара за мач с Кубрат Пулев, а по-малко. Искат, ако губят, поне да е за много пари.


- Разбунихте духовете с вашите разкрития за базата "Белмекен". Ще отидете ли някой ден отново да се готвите там след негативната реакция срещу вас?

- България е моята любов. Никога няма да се откажа от "Белмекен". Мястото е райско. Алармирах, че базата е занемарена. Оставена е на самотек. Вместо да правят нови съоръжения и нови зали, е забравена от Господ. Само се смуче от нея.


- Шефовете на големите спортни федерации ви контрираха, че условията на "Белмекен" са песен. Защо се получава подобна разлика в мненията?

- Има два варианта. Или наистина на хората това им е нивото, или нямат много голям избор и трябва да подкрепят Национална спортна база. Кофти е, защото тези хора не ме разбраха. Не искам да се доказвам на някой, а да подействам като мотивация да се направи промяна. От две години разправям как трябва да се прави по нещо. Едвам ги накарах да сложат огледала. Престъпно е да се постъпва по подобен начин. Всичко това съм го казал на Пищиков (управителя на "Белмекен" - б.р.). Той излиза по телевизията и разправя други неща. Как бил учуден. Показаха стаята, в която спя. Демонстрират най-хубавото, но не и нещата, за които говоря. Пералните и пироните. Показват новата сауна, която е недомислица и никой не я ползва. Това е безидейност и хвърляне на средства. Парите на хората. Не съм се оплаквал за мен. Не ме разбраха. Мислеха, че съм ги нападал. Започнаха всякакви пиар акции, за да ми се очерни името. Няма проблем. Аз съм устойчив на всякакви бури. Само да не се заиграват, защото има такива неща, които мога да кажа, че ще им създам много сериозни проблеми. Обадиха ми се хора, които ми казаха как много ги жаля. Това са спортни личности, които не са обвързани с министерството. Ако федерациите не се подмазват, ще им клъцнат бюджета. Всичко върви надолу по веригата. Само аз ги говоря тези неща и започнаха да плюят по мен. Базите имат нужда от млади хора, които да стават и лягат с идеята за подобряване. А не да сънуват далаверите. Ремонтът на кафето и ресторанта е за 400 000 лв. Той може да се направи за 100 000 лв. в най-добрия случай. Казаха ми, че инвалидният асансьор струвал 800 000 лв. Не знам колко е вярно. После излиза Любо Ганев и приказва за мен. С него сме приятели, но не съм очаквал всички да са толкова дребни души. Другият вариант е аз да съм луд, да живея в друго измерение, да ми се привиждат пирони, а гащите ми се късат от въздуха.


- Възможно ли е да настъпи промяна в България, където всеки се е наместил на топлия стол?

- Опитвам се да кажа нещо, а останалите излизат и обясняват как всичко е супер. Какво се оказва? Българинът си заслужава съдбата. Никой не ни е виновен. Ето това е живият пример. Напиши тези думи, за да ги чуят и знаят. Не съм казал, че "Белмекен" е нещо непоносимо. Говоря да имаме база за пример. Както преди години в социализма сме били една от водещите държави. Дори при такъв режим. Били сме напред в доста отношения и са ни давали за пример. Но не ме разбраха. Решиха, че ги нападам лично тях. Нямам вражда с някой. Защо не извикат експертна група, която да събере информация от федерациите от какво имат нужда. Планово за 10-15 години напред. Намираме се в 2020 г. Всички ми скочиха. И министърът, и Пламен Манолов (директорът на национална спортна база - б.р.), и Пищиков, който изглежда като шизофреник. Обясних му всички тези неща в лицето. Той вдига рамене и отвръща - кажи ги по-нагоре. След това по телевизията разправя как съм си измислял и как съм искал да ми направят 5-звезден хотел. Всичко е поставени хора. Явно цялата държава се крепи на тази система. Поставени хора, а не професионалисти. За съжаление това е истината и се доказа. Ние сме още в робство. Сами се вкарахме там. Всеки с неговите жалки и малки интересчета. Няма общество. Хората се оправят кой как може.

Кобрата потвърди, че е в САЩ и отрече за депортацията
Кобрата потвърди, че е в САЩ и отрече за депортацията

- От Национална спортна база публикуваха информация, че сте атакували базата, защото са поискали да си платите дължими суми за спане на "Белмекен" и за наем на "Арена Армеец". Вярно ли е това?

- Не съм платил на "Арена Армеец" 1500 лв., а освен това ми искат 2500 лв. лихви. Хората са счупили нещо и трябва аз да го плащам. Ами аз бях на ринга. Защо да го плащам. Няма ли застраховка? Ако утре някой запали огън в залата и тя изгори, значи трябва да извадя 60 млн. лева и да я платя цялата? Това го няма никъде по света.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти