Кобрата ще прави спаринги в Швейцария или Германия

Кобрата ще прави спаринги в Швейцария или Германия

Кубрат Пулев ще присъства лично на срещата на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри в Лас Вегас. Кобрата ще остане в САЩ в рамките на около месец, след което ще започне финалния етап от подготовката си за боя с Антъни Джошуа. По всяка вероятност той ще изкара лагер в Швейцария или Германия, където ще направи и решителните спаринги за мача на 20 юни. Пред "Тема Спорт" той потвърди, че е въпрос на часове договорът да бъде подписан.

"Предстои да пътувам до САЩ за около 20 дни, след което ще се върна в Европа за другата част от подготовката, която ще е в Германия или Швейцария. Там ще остана до началото на мача и ще правя спаринги. Има още игрички, които могат да се случат, но благодарение на екипа ни, на Боб Аръм, Джон Уърт и Иво Гоцев, ще се справим. Искам да сме поставени на равни условия. Все пак говорим за спорт, а не за война. Това е съревнование, в което ще се докаже кой е по-добрият, не искам да го превръщаме във война. Всеки ден комуникираме с Уърт и Аръм, за да уточним последните детайли. Исках мачът да е на неутрална територия, предложихме им много варианти, но се оправдаха с Джошуа, че той не желае да боксира извън Англия. За мен това е страх. Аз нямам проблем - излизам и насред Лондон ще го победя", каза Кобрата.

Той допълни, че мечтае на 20 юни да види българското знаме за пръв път в историята на професионалния бокс срещу името на световния шампион в тежка категория. "Ще се постарая да доразкрия Джошуа и да покажем на всички, че знамето на България може да е срещу човека, който е №1 на света. За мен това ще е най-голямото щастие. Допреди 10 години това бе фантазия, но ето, че сега е реално и е въпрос на няколко месеца. Благодаря на хората, които ще дойдат и отсега търсят начини и си правят планове как ще присъстват на 20 юни на стадиона на Тотнъм. Това е събитие от световен мащаб и България ще бъде на екраните из целия свят. Ще изляза на българска музика и ще покажа как един българин може да мачка. Искам също така да обърна внимание на хората, които злобееха преди 3 години, когато се контузих. Още тогава казах, че отлагам, а не бягам. Думите ми се потвърдиха и хората трябва да ми вярват. Искам да стана шампион, а не да прибера едни пари. Те са просто следствието, което идва като част от званието световен шампион. Искам да остана в историята на световния бокс, представлявайки България. Именно Боб Аръм, Джон Уърт и Иво Гоцев са хората, които ми липсваха преди години, за да победя Кличко. Затова и платих 150 хиляди долара, за да се махна от Зауерланд. Защото те ми повярваха и аз повярвах на тях. Синхронът ни е отличен и нещата ще се получат", каза още Пулев.
Хари Латифян, "Тема Спорт"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти