"Аутсайдерът" Рони О’Съливан се завърна край сукното с победа

"Аутсайдерът" Рони О’Съливан се завърна край сукното с победа

След почти два месеца пауза Рони О’Съливан се завърна край зеленото сукно и записа победа с 4:3 над Дейвид Гилбърт в първия кръг на Световната Гран при - силен ранкинг турнир в Челтнъм, в който участват играчите от топ 32 на едногодишната ранглиста.

Ракетата ще се изправи на осминафиналите срещу Марк Алън или Лиан Уенбо в сряда вечер. За последно Гения от Чигуел игра в Откритото първенство на Шотландия през декември, като предпочете да не се включи в “Мастърс”-а. 

Гилбърт може да съжалява, че не елиминира петкратния световен шампион, защото имаше достатъчно шансове да спечели първите четири фрейма, но вместо това натрупа пасив от 1:3. Благодарение на брейкове от 69 и 115 той изравни, но Рони приключи спора с чудесен сенчъри от 129, с което увеличи актива си на 1036 “стотици” в кариерата си. 

“Не ми беше лесно, бях далеч от най-добрия си ритъм. Беше странен мач, защото той беше много по-добрият играч, а аз просто се задържах в резултата. Около шест седмици играех на неособено хубави маси и сега трябва да свикна отново да играя на качествени. Бях аутсайдер, защото съм по-ниско в класирането. Дейвид прави много по-добър сезон от мен, така че победата е ценна, защото не я очаквах. Не играх сякаш няма какво да губя, но знаех, че не съм фаворит. Вълнувам се, когато играя пред публика, обичам играта и съм тук да се наслаждавам на турнира”, коментира О’Съливан.

Още от Снукър

Виж всички