Никола Газдов: Няма да лепнем ново срамно петно върху историята на ЦСКА

Цялата среща между лидерите на сектор "Г" и Цветомир Найденов (аудио)
Цялата среща между лидерите на сектор "Г" и Цветомир Найденов (аудио)

Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов направи анализ на ситуацията около новия член на efbet Лига и ЦСКА-София. Публикуваме написаното от Газдов без редакторска намеса:

"В последните дни се изписа и изговори много за ЦСКА. Как двата клуба щели да се обединяват, кой кого подкрепял и така нататък. От всички интервюта, изказвания и записи могат да се направят някои интересни изводи:

1. Всички искат единен ЦСКА, който е собственост на привържениците.

2. Никой не е доволен от прекръстването на Литекс (Ловеч) на ЦСКА-София. Особено тези, които са вярвали, че „в ЦСКА няма как да управляваш така, както в Литекс“.

3. Най-големият актив на ЦСКА-София са привържениците, които са инвестирали своето доверие в ръководителите от Ловеч. От записите става ясно, че „инвестицията“ не се оценява като особено успешна.

4. Очаквано, обединение между „числото“ и „тирето“ няма да има. Годишните финансови отчети не лъжат - ЦСКА 1948 има балансиран бюджет и няма дългове, а ЦСКА-София има задължения за десетки милиони към собствениците си.

5. Стадион „Българска Армия“ е наречен кенеф, което е тъжно и обидно за всички Армейци. Има дружество, което спечели т. нар. „конкурс“ за базите на ЦСКА. Освен задължение да плаща наем, дружеството трябва да прави и определени инвестиции. Ако инвестиции не се правят и наем не се заплаща, въпросът е – защо е подписан този договор и защо все още не е прекратен.

6. Армейците – и от двете страни – искат правилно управляван и финансово стабилен клуб, който е собственост на феновете. Искат и силен отбор с перспектива за развитие, който може да се бори за трофеи.

7. Лидерите на Сектор Г се опасяват, че ако привържениците са собственици на клуба, няма да могат да го издържат. Но собственост и издръжка са различни неща и ЦСКА 1948 е доказателство за това.

8. Все още има хора, които не вярват, че ЦСКА 1948 е собственост на своите привърженици. Което е повече от странно, защото това е публично достъпна информация в Търговския регистър.

9. Всеки Армеец, който заплати 50 лв. годишен членски внос за Сдружение ЦСКА 1948, става съсобственик на клуба. Но привържениците не само притежават ЦСКА 1948, а и го управляват - Общото събрание избира Управителен съвет и Изпълнителен директор. Всеки член на Сдружението може да избира и да бъде избран – както за член на УС, така и за Изпълнителен директор на клуба. Бюджетът на ЦСКА 1948 се осигурява от спонсори, най-големият от които е efbet

10. Нормални отношения между привържениците на ЦСКА може и трябва да има. Да, след фалита на ЦСКА и „тая свинщина с Литекс“, подкрепяме различни клубове. Но - както е видимо от ниската посещаемост - повечето Армейци не подкрепят нито „тирето“, нито „числото“. На тях (а и на всички останали) трябва да покажем, че може да сме разделени от обстоятелствата, но няма да лепнем ново срамно петно върху историята и честта на ЦСКА.

11. Обещанията са безплатни. Но с приказки не се постигат успехи и не се печелят титли. Ние не обещаваме небето и звездите. Обещаваме да работим здраво всеки ден и да подхождаме с уважение към всеки противник. Резултатите и поведението ни ще покажат, дали носим „Армейско ДНК“ и дали успяваме да защитим ценностната система на ЦСКА."

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички