Кюстендилеца: Да съберем всички цесекари; Найденов: Не мога да търпя да ми викат Литекс

Цветомир Найденов: Нека има единен ЦСКА, който да е собственост на феновете!
Цветомир Найденов: Нека има единен ЦСКА, който да е собственост на феновете!
Вчерашната среща между представители на сектор "Г" и спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов е била организирана от лидера на Северната трибуна Иван Велчев - Кюстендилеца. Феновете не искат да има два отбора ЦСКА в efbet Лига. На срещата е присъствал и братът на Цветомир Найденов - Боян, който също е фен на "армейците". Колегите от "Топспорт" публикуваха част от разговорите, свалена от аудиозапис.

Кюстендилеца:
Теб все още те приемам за човек, съпричастен на нашата кауза, за фен на ЦСКА. Въпреки че в последните 4 години различията при нас са много сериозни. Изразиха се в един отбор, който е на "Армията", и твоя отбор. Дошли сме да направим последен опит да не стане излагацията. Цяла Европа се възмущава, че в Първа лига ще има два отбора ЦСКА. Да видим как да се комбинираме, за да избегнем този цирк. Значи, ние няма как да приемем 1948 на "Армията". Може да те приемем теб - като спонсор, като акционер. Говорил съм с Ганчев по този въпрос. Заповядай! Като ще правим силен ЦСКА, дай да е един и да се борим за титлата. Това са ни идеалите. Ние сме създадени винаги да сме първи. Седнете с Ганчев, разберете се кой какъв ще е и да видим какво правим. Доставя ли ти удоволствие да си даваш парите за отбор без фенове? Имаме договор за стадиона. Емблемата е при нас. 90% от червената общност е зад нас. Знаеш го много добре.

Цветомир Найденов:
Говорим си като цесекари. В последните повече от 5 години имаше достатъчно панаири. Аз нямам отбор.

Кюстендилеца:
Ганчев е идвал да ти предлага това за спонсорството и друг път, доколкото знам.

Цветомир Найденов:
Да, така е. Но аз нямам отбор. Аз съм спонсор на ЦСКА 1948, но той е собственост на над 100 акционери. Утре могат да ме сменат като спонсор с друг букмейкър. Бяхме спонсори на Левски. Имахме договор за 5 години, а Васил Божков ни махна още на първата. Винаги гледахме да даваме парите на отборите поравно - ЦСКА, Левски, Локо, Ботев... Като цесекар, и аз искам да е един клуб. Ама да не е на двама или трима, а на 5000. За да не става това, което става в Левски. ЦСКА 1948 е пример, че това може да се случи.

Фен:
Може ли да съществува този отбор без вашата подкрепа?

Цветомир Найденов:
Ми трябва да се оттеглим, за да разберем.

Фенове:
Направи го де!

Кюстендилеца:
Този отбор 1948 е създаден, за да е трън в нашите очи.

Цветомир Найденов:
Не е баш така.

Фен:
Би ли оставил този отбор и има ли шанс да дойдеш на "Армията"? Знаеш го какъв човек е Гриша Ганчев, но ние имаме лостовете - не да го принудим, но да го убедим, че ще си полезен.

Боян Найденов:
Трябва да има едно ЦСКА и да се намери вариант. Въпросът е как ще решим проблема с дълговете. В момента ЦСКА има ли дългове? Не знам как са му финансите на Гриша Ганчев.

Фенове:
Най-вероятно кредитира клуба чрез фирмите си.

Цветомир Найденов:
ЦСКА 1948 няма една стотинка задължения.

Фен:
Заради това, заповядай на "Армията" и приложи твоя модел. Каквото зависи от нас... Ако не си им генерален спонсор, няма да ги има в Първа лига.

Цветомир Найденов:
Това важи за всеки генерален спонсор. За всеки клуб в Първа лига. Ако го няма Гриша Ганчев, ЦСКА няма...

Фенове:
Ще го има Цецо, примерно.

Цветомир Найденов:
Ако го няма Стойне Манолов, няма да има Царско село.

Фенове:
Ама ти си фен на ЦСКА!

Цветомир Найденов:
Ми то и Стойне е.

Кюстендилеца:
Да съберем всички цесекари.

Цветомир Найденив:
Баща ми е от ЦСКА, чичо ми и двамата ми братовчеди. Убеждението ми е, че не мога да търпя да ми викат, че съм Литекс. Даже Гришата беше говорил с Васил (бел. ред. Васил Божков) да го направят Литекс-ЦСКА.

Кюстендилеца
: Това нямаше как да стане!

Цветомир Найденов:
Ако едната страна беше дала на другата 7.5 милиона, щеше да стане баш това. Тогава се появихте вие и заговорихте за ново дружество. Аз си седя преди време и чакам Дучето. А Дучето ми води лицето Дърпатов.

Никола Дърпатов (фен на ЦСКА):
Така беше, факт. Тогава търсихме лицензодатели. Викам: Дай да заровим томахавките, че си е... София 2010 беше единият вариант, Локо (Мездра) и Верея. Мога да ти кажа и защо не стана.

Цветомир Найденов:
Не стана, щото Иван (бел. ред. Кюстендилеца) дойде на една от срещите и каза: По-добре в "А" окръжна.

Кюстендилеца:
Цецо, дай да видим какво правим. Възможно ли е изобщо нещо?

Цветомир Найденов:
Никой не ме е натискал да давам пари на ЦСКА 1948. Щом най-големият клуб ЦСКА фалира, всеки клуб може да фалира.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички