Феновете: Случи се свинщина с Литекс; Найденов: ЦСКА-София трупа 30 млн. задължения към Ганчев

Вчерашната среща между тарторите на сектор "Г" и спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов породи много полемики. Феновете не искат да има два отбора ЦСКА в елита на България, каквото евентуално ще се случи от юли нататък. Колегите от "Топспорт" публикувахa втората част от разговора, който е наличен на аудиозапис.

ПЪРВАТА ЧАСТ ТУК

Цветомир Найденов:
Щом ЦСКА 1948 има 200 човека, които да дадат по 50 лева, защо 2000 да не могат? С този членски внос не ти трябва да издържаш нищо. Трябва ти да можещ да избираш Управителен съвет, президент, спонсор и така нататък.

Фен:
Ние модела го харесваме, не ни убеждавай в модела. Въпросът е, че липсват парите.

Цветомир Найденов:
Аз не мога да отида сега във Военния клуб и да кажа: Момчета, айде, обединяваме се!

Феновете в един глас:
Не, не, не! Не се обединяваме...

Фен:
Ако се убединим, ще стане по-зле от това, което е в момента. Ще стане обратен ефект.

Цветомир Найденов:
Аз винаги това казвам пред журналистите - не е въпрос към ръководствата на двата отбора, а към феновете.

Кюстендилеца:
Единственото, което може да стане е ти да влезеш през парадния вход на "Българска армия". Вече, ти какво ще правиш вътре, знам ли...

Фен:
Събрал си негативите на феновете на ЦСКА заради това, че си спонсор на 1948. Сега имаш шанса да направиш нещо голямо. Давам ти гаранция, че организираните привърженици, по-крайните от Сектор "Г", хората от Сектор "А" тук, ще имаш тяхната подкрепа. Да не кажа от всички, че не мога да говоря от името на абсолютно всички. Ние идваме да ти протегнем ръка да се прибереш у дома. Познаваш Гриша Ганчев. Ако ти евентуално решиш да се прибереш вкъщи, като спонсор или акционер, ще имаш много тежки разговори с него. Докато се изгладят нещата и се разберете кой какво точно ще прави. Това е бизнес. Вие ще говорите за бизнес. Няма какво да си говорим глупости, става въпрос за много мангизи. От наша страна ще имаш съпорт до степен, която да е за благото на ЦСКА. Не казвам, че ще застанем зад теб и ще тръгнем против Гриша Ганчев.

Цветомир Найденов:
Не бе... Аз не искам въобще...

Фен:
Мисълта ми е, че нещата, които ти ги искаш и милиш, че са правилни, пък Гришата не ги иска, нали, може да му влияем. Но, ако е за доброто на ЦСКА. Нормални неща, които знаем, че трябва да се случат, но при него не се случват или не ни разрешават да се случат.

Цветомир Найденов:
За мен най-добрият вариант е ЦСКА да бъде на феновете. И за Левски е същият вариант.

Фен:
Единственият акционер, който е способен да го прокара това, си ти. Гришата няма да го направи. Очевидно е. Така че заповядай.

Фен:
Цецо, не може да отидем при Гришата и да поискаме акциите. Няма да ни ги даде.

Цветомир Найденов:
Ето - в НДК и да се решава. Като Барса и Реал. Нали трябва да следваме топа на света, какво гледаме Слован (Братислава).

Фен:
Това, за да се случи, трябва да има мотор, който да иска да го направи.

Цветомир Найденов:
Ето, вие сте този мотор!

Фен:
Ние нямаме финансовите възможности. Ти ми давай по 10 милиона, аз лесно ще тръгна да правя нещо. Мангизите откъде идват?

Цветомир Найденов:
От спонсори. В ЦСКА 1948 всичко е официалмо, с ДДС. Нямат стотинка задължения. Всички футболисти се осигуряват на реалните пари. При ЦСКА (София) се трупат 30-40 милиона към Гриша Ганчев и той няма, трябва да ги, или... В един момент капиталът трябва да стане 100 милиона. Сега, ще се разделим, ще ни трябват ден, два, пет, седмица - да ни уври в главите.

Кюстендилеца:
Мачкани сме вече 30 години, всички са говеда, как така става? Ние сме "армейци" като теб, не сме ли заедно...

Цветомир Найденов
: Абе, с теб май се видяхме последно 2015-а, на МОЛ-а. Или на полуфинала с Берое беше...

Кюстендилеца:
А, да бе, верно. Значи не е било много отдавна.

Росен Петров:
Ние сме извадка на феновете. За теб вратите са отворени.

Цветомир Найденов:
Росене, за мен това трябва да се каже на събрание на 1948 и да се мисли там за някакво обединение. Иначе аз съм един от 200. Двама от 200, айде...

Кюстендилеца:
Значи това няма как да стане! Сега ти го казваме.

Цветомир Найденов:
Аз мога да го предам. Още сега мога да се обадя на Гьонов да го предаде на Управителния съвет.

Росен Петров:
Няма как да се обединяваме!

Фен:
Ще разлаем кучетата!

Фен:
Това, което можем да направим, положителното е... след свинщината, която се случи с Литекс, след горчилката, която изпихме тези 4-5 години, ако сега го направим и това нещо, по-добре да се закриваме.

Цветомир Найденов:
Едната страна има клуб, който се е изкачил до Първа лига от дъното по честен начин, без да купува съдии, а другата страна има стадион и емблема.

Кюстендилеца:
Стадион, емблема и фенове! Но видя емблемата колко върна феновете. Очаквахме да сме по 10 000, останахме си същите. Ти държиш да бъде вашето дружество.

Цветомир Найденов:
Не, аз държа да бъде клуб на феновете. Аз искам да съм си фен и рекламодател. Нито ми се занимава с футбол, нито на брат ми му се занимава. Ако няма друг, ще се наемем. Но по-добре друг да се занимава с тези неща. Аз си го гледам това като бизнес. Рекламна наситеност - Спортали, Мортали, Гонг - снимки... Аз си го гледам като бизнес. Ако някой даде повече пари, ще минем на гърба, на гащета, на ръкав, където и да е.

Фен:
Мислиш ли, че по някое време няма да имаш нужда от помощта на "червената" общност? Да ги използваш като гръб?

Цветомир Найденов:
Не, аз единственото на което си разчитам, това е на моя труд. Аз с Дани Ганчев си държа връзка. Как да искам среща с Гриша? Като какъв? Като спонсор на един клуб? Там нивото е Гьонов...

Кюстендилеца:
Неее, стига бе, човек!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички