Сериозни разногласия на "Герена", Тити търси спешно 1,5 млн. лева

Сериозни разногласия на "Герена", Тити търси спешно 1,5 млн. лева

Провелата се днес среща в офисите на стадион "Георги Аспарухов" не е била никак спокойна, научи Sportal.bg. На нея присъстваха изпълнителният директор на Левски Павел Колев, баскетболният треньор Тити Папазов, който обяви, че очаква да получи основния пакет акции от Георги Попов и Васил Божков, председателят на НКП Степан Хиндлиян и председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов, лидерът на Сектор "Б" Любомир Костадинов - Младежа, Адриан Петров от фракцията "Ултрас Левски", както и представителите на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов и Евгени Бакърджиев.

11 Тити Папазов, Павел Колев и фенове се срещат за бъдещето на Левски

Интересното е, че на нея имало директен спор между Папазов и представителите на НКП и "Тръст Синя България", които искат той да прехвърли акциите на клуба, ако пристигнат в него. Треньорът пък им предлага да си продадат техните 10% на останалите привърженици, тъй като при фалиране на "сините", няма да имат процент от нищо. Принципно подобно нещо може да стане много бавно, след като първо трябва да се събере Общо събрание на "Тръста", на което да бъде взето решение, че сдружението е съгласно да се раздели със своите акции. Нещо, което обаче и на предните срещи Степан Хиндлиян заявил категорично, че няма да се случи, за да не се разцепва квотата на привържениците. Интересното е, че ако 86,6% от акциите бъдат прехвърлени в клуба, той ще бъде управляван от "Тръст Синя България", като най-голям акционер, докато не се появи нов собственик, който да вземе основния процент акции.

 

Добра новина за "сините"! Божков даде обещание: праща акциите в София
Добра новина за "сините"! Божков даде обещание: праща акциите в София

Папазов пък твърди, че бъдат ли прехвърлени акциите на него, той няма да ги даде на никой и вече търси вариант за ръководеното на клуба и набирането на спешните средства от 1,5 милиона лева. Именно това е минимална сума, която трябва да бъде платена за остатъка от месец януари и целия месец февруари, а цялостната сума за различните разходи на клуба в този период е около 2,7 милиона лева.

Първи срещата на "Герена" напусна Любомир Костадинов - Младежа във видимо недобро настроение заради различните гледни точки на замесените в ситуацията, а след него си тръгна и Тити Папазов. Баскетболният специалист дори се пошегува с представителите на медиите, че е трябвало да снимат микробус на DHL, който мина секунди по-рано покрай офисите на клуба. Както е известно, той обяви, че именно с тази компания Васил Божков ще му прати акциите.

11 Тити Папазов, Павел Колев и фенове се срещат за бъдещето на Левски Найденов: Божков е голям лъжец, Тити ще си чака акциите (видео)
Найденов: Божков е голям лъжец, Тити ще си чака акциите (видео)

Най-важното на този етап обаче е, че акциите на клуба все още не са в Тити Папазов, който заяви, че ги чака тази седмица. По-рано пък днес бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов изрази сериозно съмнение, че въобще ще бъдат дадени на баскетболния специалист.

"Имам чувството, че участвам в "Скрита камера", ако не пристигнат акциите, резилът ще е изцяло за мен", заявил Папазов на колегите си.

След срещата на "Герена": Организират събитие за 106-ия рожден ден на Левски
След срещата на "Герена": Организират събитие за 106-ия рожден ден на Левски

След днешната среща стана ясно, че ще бъде организирано събитие по случай 106-ия рожден ден на Левски, което да генерира средства в помощ на клуба. Ще бъде подновена и дарителската кампания. Именно поради това и Ивайло Цветков - Нойзи също се срещна с Колев и Хиндлиян, за да обсъдят идеите за евентуалните събития на 24 май. Това се случи, след като първата среща приключи.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти