Официално: Васил Божков обяви кой е новият собственик на Левски!

Васил Божков обяви името на новия собственик на Левски! Бизнесменът изпрати официално съобщение до медиите, от което става ясно, че контролният пакет акции на клуба ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов. Ето и целият текст на съобщението:

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

 “Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Божков никога не е поставял условия за акциите, твърди Тити
Божков никога не е поставял условия за акциите, твърди Тити

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов. 

 След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Баждеков: Не мисля, че Божков ще се отметне от думата си
Баждеков: Не мисля, че Божков ще се отметне от думата си

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се  стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Сериозни разногласия на "Герена", Тити търси спешно 1,5 млн. лева
Сериозни разногласия на "Герена", Тити търси спешно 1,5 млн. лева

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за  усилията и изключителния професионализъм през последната година.
Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет.

От приложените удостоверения за собственост на акциите се вижда, че всяка от тях е с номинал 1 лев.

86,6% от акциите на Левски преминаха в ръцете на Георги Попов в началото на 2019 година, а преди това мажоритарен собственик на "сините" беше Спас Русев. Васил Божков издържаше клуба до януари тази година, когато бяха приети промени в Закона за хазарта, които засегнаха неговата компания за лотарийни игри.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти