Добра новина за "сините"! Божков даде обещание: праща акциите в София

Добра новина за "сините"! Божков даде обещание: праща акциите в София
Благодетелят на Левски Васил Божков окончателно е взел решение да се раздели с акциите на ПФК Левски, като другата седмица ще ги прати в София, научи Sportal.bg.

"Искам да кажа едно огромно благодаря на г-н Васил Божков, който даде възможност да бъде спасен Левски. Той ми заяви в разговор по-рано днес, че ще прати другата седмица акциите в София с DHL, който трябва да ме намери след това. Огромно благодаря на г-н Божков, който доказа, че обича Левски", заяви Тити Папазов пред  Sportal.bg.

Баскетболният треньор изрази желание да пътува до ОАЕ, за да се срещне с бизнесмена, който да му прехвърли 86,6% от акциите на "сините", които са притежание на Георги Попов, който също се укрива в Дубай.

Бойко Борисов обясни при какво условие държавата ще даде кредит на Левски (видео)
Бойко Борисов обясни при какво условие държавата ще даде кредит на Левски (видео)
Тити Папазов: Готов съм да отида в Дубай, за да помоля Васил Божков за акциите Накрая се оказа, че Папазов няма нужда да пътува, а акциите ще пристигнат в София. Бизнесменът обяви преди няколко дни по bTV, че e готов да даде акциите на феновете или на който изяви желание да ги вземе, но също така, че може да ги върне на стария им собственик или да продаде клуба на чуждестранен инвеститор.
Васил Божков: Готов съм веднага да дам акциите на феновете или който ги поиска (видео) Самият той обяви, че е дал 25 милиона лева в рамките на 12-13 месеца начело на клуба. Освен това благодари на привържениците на 26-кратните шампиони на България, които направиха феноменални неща за 45 дни, като събраха над 1,2 милиона лева от билети, артикули и дарения, нещо което е прецедент за роден клуб. Божков сподели, че не иска извинение от тях, а също така, че няма да фалира клуба, като ще даде акциите, за да може да бъде спасен един от грандовете на България.
Както е известно, Тръст "Синя България" има 10% от акциите на клуба, а останалите 3,3% са на дребни инвеститори.
Изпълнителният директор Павел Колев пък трябва спешно да намери финанси, за да бъдат платени заплатите на играчите, които от три месеца не са взимали месечните си възнаграждения. Тити Папазов ще трябва да му помогне с намирането на нови спонсори, за да успее Левски да се измъкне от тежката ситуация, в която се намира. Спешно трябват около 1,5 милиона лева, за да успеят "сините" да завършат успешно сезона. Следващата седмица се очаква да има официално развръзка със смяната на собствеността на ПФК Левски. Веднага след това ще се направи следващата крачка за спасение, а феновете отново ще имат главна роля.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти