Привърженици и акционери на Левски с призив към Тръст "Синя България" за спасението на "сините"

Привърженици и акционери на Левски с призив към Тръст "Синя България" за спасението на "сините"
Феновете на Левски с 4 въпроса към Васил Божков (ето какво пише в писмото)
Феновете на Левски с 4 въпроса към Васил Божков (ето какво пише в писмото)
Привържениците на Левски, които притежават най-малкия пакет от акции на клуба, излязоха с призив към своите съмишленици от Тръст "Синя България". Както е известно, сдружението притежава 10% от акциите на почти 106-годишния клуб, за които не е заплатило и един лев, след като им бяха дарени по времето на Тодор Батков и Иво Тонев. Предложението е, ако могат от Тръст "Синя България" да заплатят по номинал тези 10% или пък да бъдат пуснати в продажба, за да могат да бъдат изкупени на стойност три милиона лева, с което да се помогне на 26-кратните шампиони на България да не фалират. Именно това е сумата, която е необходима на "сините" да успеят да се съхранят на този етап, заплащайки дължимите суми към НАП и най-вече съм своите футболисти и служители.
Обръщение на феновете до Бойко Борисов, предложиха два плана за спасение на Левски
Бившият вицепремиер на България Евгени Бакърджиев, както и председателят на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов, които са част от привържениците с по-малък дялов капитал, бяха част от съдбовните срещи през последните две седмици на стадион "Георги Аспарухов" с представители на Левски - Павел Колев, Тити Папазов, НКП - Степан Хиндлиян и Любомир Костадинов, "Ултрас Левски" - Адриан Петров и Тръст "Синя България", представляван от Даниел Стрезов.

Напомняме, че след тях се стигна до анонсиране на масовото подаване на оставки на директори и треньори на "Герена", както и до открити писма до Васил Божков и Георги Попов, който държи 86,6% от акциите, и премиера на България Бойко Борисов.
Всички директори и треньори в Левски подават оставки
Всички директори и треньори в Левски подават оставки

Ето писмото на привържениците и акционерите на ПФК Левски с по-малък дялов капитал без редакторска намеса: "Призив към сдружение „Тръст синя България“:

Скъпи братя, преди всичко изказваме благодарност за отдадеността и всеодайните ви усилия, които полагате за спасението и въздигането на любимият ни клуб! Винаги сме ви подкрепяли в идеята, че моделът “Бащица” е архаичен и напълно изчерпан. Заставаме зад вас в борбата, акциите на нашият свят син тим, да се превръщат в разменна монета на задкулисие, да бъдат предоставяни, прехвърляни или дарявани на всякакви субекти.Във връзка със затрудненото финансиране на клуба, прозрачността и всички морални норми, ние ви призоваваме ,да заплатите по номинал, притежаваните от вас акции. Те бяха придобити чрез дарение направено към вас, но в полза на всички левскари. При невъзможност от ваша страна , ние по-дребните акционери и хиляди други левскари, сме готови незабавно да изкупим изцяло или частично вашия дял, чрез което ще осигурим средства около 3 милиона лева, необходими за нормалното функциониране на отбора. С готовност ще се съобразим при предоставена ни от вас възможност, да работим и мислим, като един в общото събрание на акционерите. Единственият за нас, а вярваме и за вас идеал е: “Левски над всичко!”"Един за всички ,всички за Левски!"

С уважение:

Евгени Бакърджиев, Илия Христов, Христо Златанов, Велислав Велков, Александър Велков, Любомир Яшев, Яна Хаджиянкова, Константин Хаджиянков, Райчо Манов, Росен Станулов, Николай Беров, Николай Апостолов, Иван Вутков, Апостол Иванов, Николай Алексиев, Яна Яшева, Антон Койчев, Красимир Каменов, Владо Владов, Петър Благоев, Румен Мирчев, Цветан Кавдански, Кирил Киров, Александър Тодоров, Милен Чакалов, Владимир Неделчев, Георги Георгиев, Александър Кирилов, Трайчо Костадинов, Атанас Христов и много други.

Още от БГ Футбол

Виж всички