Степан Хиндлиян: Божков трябва да реши дали Левски ще живее или не

Степан Хиндлиян: Божков трябва да реши дали Левски ще живее или не
Шефът на НКП на Левски: Не сме се молили на Борисов, предложихме му два варианта
Шефът на НКП на Левски: Не сме се молили на Борисов, предложихме му два варианта

Шефът на НКП на Левски Степан Хиндлиян бе гост в предаването "Лице в лице" по БТВ. Той коментира случващото се на "Герена" в последните дни.
"Разбира се, че Левски може да го няма. Ако не се платят тези пари, може да не завършим сезона. А няма как, при тази собственост в момента, да влязат пари в клуба. Решението е на г-н Божков. Той трябва да реши дали Левски да живее или не. Практически е така, защото от това къде са акциите и това къде остава собствеността зависи дали ще може това дружество да продължи да съществува. С историята, с трофеите", заяви Хиндлиян.

"Аз не мисля, че разстояието до Дубай е проблем. Проблемът е, че собствениците и рекламодателите на Левски са поставени в невъзможност да финансират клуба, а в същото време няма откъде да влезнат абсолютно никакви пари. Това е проблемът. Далеч съм от мисълта, че държавата ще спонсорира клуб, срещу чиито собственици е образувала наказателно преследване. Защото тогава вие ще задавате много въпроси, и то с основание.

Стана ясно от думите на министър-председателя вчера, че за да се предприемат каквито и да е действия, от дали тотото или която и да е друга, ако ще бъде държавна компания, трябва да се смени собствеността. Преди да реши г-н Божков дали той да се превърне в ликвадатора на Левски или в човек, който въпреки всичко, е дал възможност клубът да продължи да съществува, ние не можем да отговаряме на въпроси дали тотото или който и да било друг", добави още той.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

"Г-н Божков е напълно в правото си да иска извинение от някои фенове, които евентуално са поемали ангажименти към него, а впоследствие не са ги изпълнили. Защото нито аз, нито организацията, която представлявам, сме поемали някакви ангажименти към г-н Божков. Това му беше заявено и на него лично по време на двете срещи през януари", коментира той.

"Не мога да кажа на кой Васил Божков ще даде акциите, ако прецени да го направи. Той трябва да има воля да джироса акциите на някой, който е готов да ги вземе. Тити Папазов заяви, че е съгласен да го направи.

"Ако миноритарният пакет от акции бъде раздробен, това ще направи бъдещия или настоящия собственик безконтролен. Това ще лиши феновете от механизми за лишаване на контрол. Така утре може да имаме един акционер, който реши, че ще фалира дружеството. Това е най-прекият път до "тире". Създаде се интрига и напрежение в левскарската общност с тази декларация днес", завърши председателят на НКП на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички