Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Кубрат Пулев: Ще поразя Джошуа като коронавирус

Кубрат Пулев: Ще поразя Джошуа като коронавирус

Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ми е помогнал в много рискови ситуации

Кубрат Пулев отбеляза вчера своя 39-и рожден ден. Най-успешният ни боксьор при професионалистите говори пред

„Тема Спорт“

за равносметката, която си прави, отминаващото извънредно положение и предстоящия мач с Антъни Джошуа.

Здравей, как се чувстваш, как се празнува рожден ден в извънредна обстановка?

- Здравей, супер съм. Чувствам се перфектно. Няма да бъде кой знае какво празнуване, кротко, със семейството. Важно е да има усмивки и настроение. Сега е извънредно положение, друг път ще е нещо друго, никога не може да е идеално. Човек винаги трябва да е доволен на това, което има. Затова съм истински щастлив и казвам, че хората не осъзнаваме, че сме в Рая. Когато не оценяваш нищо, си в Ада, а когато оценяваш всичко, ти наистина си в Рая. Животът е красив, всичко е уникално.

Кубрат Пулев пред Sky Sports: По-хитър съм от Джошуа! Ще го победя брутално
Кубрат Пулев пред Sky Sports: По-хитър съм от Джошуа! Ще го победя брутално

Говориш оптимистично и позитивно, но преди два месеца звучеше доста по-песимистично. Защо?

- Аз съм бил песимист, но и тогава, и сега смятам, че наистина се намираме в Рая. Хората трябва да оценяват това, което имат. Като стане лошо, си казват – „добре си бяхме“. Утре ще казват „добре бяхме в карантината, как си почивахме“. Това означава, че хората винаги първо гледат с носталгия и изпускат момента. Всеки трябва да се наслаждава на всеки един миг и да го оценява. Това показва, че ние наистина не оценяваме момента. Като мине карантината, ще съжаляват и ще си казват „как си гледахме филми, играехме си табла и ни беше супер. Сега трябва да се бъхтим и да работим. По-хубаво да се върнем към карантината“. Това означава, че не оценяват нищо.

Зае доста принципна позиция в началото на карантината и призова водещите хора в държавата да се обединят. Те не го направиха. Защо според теб?

- Трябва да сме реалисти и честни, не може само да хокаме. Видях, че от едната страна имаше проблясъци и желание за обединение. Но може би не успяха, защото не гонят една и съща цел. А именно – доброто и благото на българския народ. Когато изхождат от тази цел, ще се обединят и ще бъдат заедно. Дотогава всеки ще си дърпа към своя интерес. Просто защитават различни интереси, това е. За да се обединят, трябва да мислят за благото на народа. Тогава хората ще разберат, че те мислят за тях.

Малко като репликата – не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле?

- По-скоро е другата, че не ни трябва на нас враг, ние сме си достатъчни. Това е истината.

Джошуа: Срещу Пулев ще е разходка, той не е на моето ниво
Джошуа: Срещу Пулев ще е разходка, той не е на моето ниво

Какво се случва с мача с Джошуа? Пред BoxingScene каза, че си готов да го нокаутираш и никой не те е търсил, за да ти направи оферта да се отдръпнеш за мач между него и Фюри…

- Казах, че искам този мач и имаме договор, за който се водиха преговори два месеца. Стигнахме до общо одобрение и мачът е ясен на 100 процента. Въпросът е моментното положение да отмине в най-скоро време и да се насрочи дата за двубоя. Аз съм в очакване.

Защо според теб Еди Хърн постоянно говори за мач с Фюри? Опит да се отдръпнеш или някаква психологическа игра?

- Такъв им е интересът. Те нямат интерес да играят с мен, защото аз съм също толкова опасен, колкото и Фюри. С тази разлика, че с Фюри ще генерират в пъти повече милиони, над 100 милиона сигурно. Докато с мен парите са по-малко. Това е истината. Те се притесняват, че може да загуби за много по-малко пари.

Кобрата намекна, че може да се отдръпне, за да има мач Джошуа - Фюри
Кобрата намекна, че може да се отдръпне, за да има мач Джошуа - Фюри

Рискът не е оправдан?

- Не, той е оправдан, но при положение че може да рискува за много повече пари, е по-добре. Същият риск, но за повече пари е по-хубаво. Самият факт, че не искаха да се бием на друго място и поставиха един вид ултиматум – или Лондон, или няма мач, означава, че се притесняват. Ако някой ми обясни друга логика…

Има ли напредък в тази посока? Нещо ново от Еди Хърн за локация и дата?

- Продължаваме да преговаряме за тези неща. С оглед на ситуацията, тъй като там британският боксов съюз се нуждае от допълнително време, за да позволи провеждането на мачове, може и да променим дестинацията. Може да е в друга държава. Преговорите със Саудитска Арабия не са изключени, този вариант стои и преговорите с тях продължават. На мен не ми се вижда реална датата 25 юли. Не искам да казвам нещо, за да не ме обвинят пак, но не ми се струва реална. Готов съм и за тази дата, поддържам форма всеки ден.

Предложи им и пред празни трибуни. Съществува ли тази опция?

- Предложих им и смятам, че е реално. Това би генерирало не по-малки финанси, защото ще се излъчва в целия свят. Не виждам проблем. Четох, че Джошуа вижда през мен. Много се радвам за това. От високо най-лесно се пада. Колкото по-отвисоко гледаш, толкова по-зле. Едно е да паднеш от първия етаж, друго е от 20-ия. Радвам се, че вижда през мен. Така ще стана едно невидимо и непреодолимо препятствие за него.

Ще се превърнеш в коронавирус за Антъни Джошуа, ако може да направим такава метафора?

- Да, точно така. Много добре казано. Ще го поразя като коронавирус.

Рожденикът Кубрат: Получих народна любов за няколко живота
Рожденикът Кубрат: Получих народна любов за няколко живота

Звучи ли ти 39 като възраст за теб?

- Звучи ми супер, като излизане от пубертета. На път да узрее.

Ако спечелиш титлата, ще станеш най-опитният боксьор, спечелил титлата за първи път…

- Да, страхотно е. Ще бъде супер и ще се радвам много. Минах през много препятствия, драми, контузии, през доста. Радвам се, че устоях на всичко това. Да не говоря като световен шампион, но мисля, че това са много добри години и се чувствам уникално. Готов съм за тези титли.

Ако трябва да направиш кратка равносметка, доволен ли си от всичко, през което премина дотук?

- Да, доволен съм. Благодаря на Господ, че ме е съхранил и ме е разминал от какви ли не глупости. Винаги съм имал късмет, защото можеше и да нямам. Имало е много рискови ситуации, в които съм имал късмет, гледайки назад във времето. Радвам се и благодаря на Господ.
Хари ЛАТИФЯН, "Тема Спорт"
Последвайте канала ни в

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти