Промоутърите на Кобрата и Джошуа решават до месец за датата и мястото на битката

Промоутърите на Кобрата и Джошуа решават до месец за датата и мястото на битката
Гласят невиждано шоу за Джошуа - Пулев
Гласят невиждано шоу за Джошуа - Пулев
Екипите на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа са си дали четири седмици време за подбиране на арена за дългоочаквания сблъсък за световните титли в тежка категория. Както е известно, битката им трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но заради пандемията на новия коронавирус бе отложена и все още не е ясно къде и кога ще се случи. 

Пулев срещу Джошуа в арабска държава?
Пулев срещу Джошуа в арабска държава?
"Проведохме разговор с Топ Ранк и Еди Хърн и си дадохме четири седмици време да разучим всички възможни варианти и да изберем най-добрия за двубоя. Еди Хърн вече обяви, че една от възможните локации е Близкия Изток, което би било страхотно. Има смисъл, защото тези страни не са толкова много засегнати от вируса и ако се вземат правилните защитни мерки, може да се осигури безопасна среда", заяви промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев пред Sky Sports.

Кобрата и Джошуа се бият като гладиатори
Кобрата и Джошуа се бият като гладиатори
"Искам да подчертая, че основният ни приоритет е безопасността и здравето на всички обвързани с това събитие. Няма да поемаме никакви рискове. Ще проведем битката по такъв начин, че да можем да осигурим възможно най-добрите условия, предвид настоящата обстановка в света. 

Имаме около три седмици да проучим евентуалните локации и да подберем най-подходящата", каза още Гоцев и потвърди, че амфитеатърът "Пула арена" в Хърватия е една от тях. Там са се провеждали концерти на Елтън Джон и капацитетът е 5 000, като при добро желание може да се осъществи събитие с разредена публика.

"Хърватия е една от държавите, които не са толкова засегнати от вируса, така че с подходящите мерки дори може да направим двубоя пред зрители. Ясно е, че Еди Хърн продължава да предпочита Лондон за арена на битката и ние нямаме проблем с това. 

Окей, Джошуа, ти си шампионът и ако искаш да се биеш в Лондон, се съобразяваме. Кубрат няма нищо против да те ступа пред твоите фенове. В края на краищата, публиката може да подскача и да крещи, но на ринга са само двамата боксьори. Така че за нас няма особено значение дали дуелът ще е във Великобритания", обобщи Гоцев.

Колаж: Sky Sports

Още от Бойни спортове

Виж всички