Гледай на живо

ЕВРО 2024: Испания 0:0 Италия

Тервел Пулев: Ако се бия с Кубрат, залагам на равен мач

Тервел Пулев: Ако се бия с Кубрат, залагам на равен мач
Тервел Пулев излезе на първа линия в борбата с COVID-19
Тервел Пулев излезе на първа линия в борбата с COVID-19

Тази вечер Тервел Пулев бе гост на "Шоуто на Николаос Цитиридис". Той посрещна водещия на кон и разкри, че неговият кон се казва Недко. Боксьорът сподели, че любовта му към ездата е още от детските му години.

"Не съм мислил дали мога да нокаутирам кон. Би било трудно. По-скоро може да си счупиш ръката. Случвало ми се е на тренировка, на мач. Лошото е, че не се замисляме за душите си, а само мислим за телата си. Никой не те пита дали душата ти е спокойна, а питат само дали ръката ти е добре. Дадена травма минава, но след нея оства честта от това, което си направил ти. Вътрешното удовлетворение е по-важно", сподели Пулев.

След това той говори за решението да бъде доброволец в борбата с коронавируса.

"Никой не ме е мотивирал да съм доброволец. Като казах на жена ми, че отивам в болницата, тя замълча многозначително. Знаете, че мълчанието е най-силният крясък. Ситуацията е такава, че ние трябва да сме адекватни. Да няма излишна паника и страх. Има неща, които трябва да се правят - да спазваме мерките, да няма струпване на хора, да спазваме дистанция, това е задължително", каза още боксьорът.

После дойде време да обърне повече внимание на бокса.

"Нормално е да се страхуваш преди мач. Страх те е да не се изложиш, да не загубиш. Мислиш за победата и загубата, за това дали ще изпълниш тактиката си. Понякога човек няма как да е спокоен, понякога страстите надделяват. Истинският войн обаче няма гняв в себе си", допълни Пулев.

Той разкри и една любопитна случка от кариерата си.

"Със съдията на мача не трябва да спориш, защото може да те санкционира. Искало ми се е да перна един съдия. Имам един такъв случай на европейската купа, победих един доста силен руснак, но буквално 10 секунди преди края съдията ми даде официално предупреждение, с което той обърна мача по точки. Вдигнаха му ръката, но ние пуснахме контестация, защото това е все едно на футболен мач минута преди края да ти изгонят вратаря. Спечелихме обжалването, неговото отсъждане бе ликвидирано и ми присъдиха победата", разкри Тервел.

"Хората гледат бронзовия медал от Олимриадата, защото е най-голямото спортно събитие, но всяка една победа е ценна. Готвя се за мача през юни. Ако го има, ще се осъществи, ако не - го приемаме и продължаваме. Нищо не е на всяка цена" каза още боецът.

Той сподели също така, че ако се наложи, би се занимавал и с право, тъй като има диплома за това.

"Мислил съм да се занимавам с право, колкото и нескромно да звучи. Аз си вярвам. Ако така се завърти животът, бих се занимавал с това", убеден е софиянецът.

Тервел има необичаен партньор в тренировките
Тервел има необичаен партньор в тренировките

Водещият го провокира, като го попита дали би се изправил срещу брат си на ринга.

"Никога не сме си говорили за бой с Кубрат. Не мисля, че някога ще бъдем противници на ринга. Иначе като малки сме се карали за какво ли не, например за последния домат в салатата. Ако някога се изправим един срещу друг, залагам на равен мач и двамата си поделяме хонорара. Боксът затова се прави, той е бизнес. От деца сме заедно, заедно сме пораснали. Само като се погледнем и знаем другия какво мисли. В ъгъла си говорим това, което е необходимо според това, което се случва около нас", разказа още Тервел.

Накрая той сподели и за запознанството със своята любима.

"От 2005 година сме заедно с приятелката ми. Имаше взаимен интерес. Измислихме нещо като бас и накрая трябваше да се целунем. В сегашната ситуация най-големият плюс е, че мога да бъда със семейството. В ежедневните грижи понякога забравяме за важните неща. Празникът е в сърцето, същото се отнася и за вярата", завърши Пулев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички