Гледай на живо

Подгряващи мачове на Max Fight 54

От лагера на Джошуа се надяват срещата с Пулев да се състои до края на 2020 година

Кубрат Пулев дарява милиони за битката срещу Covid - 19
Кубрат Пулев дарява милиони за битката срещу Covid - 19

Датата на мача за световната титла по бокс в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа (Великобритания) и претендента Кубрат Пулев (България) остава неясна заради пандемията от коронавирус, но в лагера на Джошуа се надяват срещата все пак да се състои до края на годината, съобщава изданието "Метро".
Битката Антъни Джошуа - Кубрат Пулев - не по-рано от юли
Двамата боксьори трябваше да излязат на ринга на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но двубоят беше отменен, а спекулациите за пренасрочването му за 25 юли така и не бяха потвърдени.
Боксът във Великобритания е забранен до юни, а очакванията са при получаване на разрешение събитията първоначално да се провеждат без публика.

Мач при закрити врата между Джошуа и Пулев не влиза в плановете на британеца, макар че съществува вероятност срещата да бъде преместена в по-малка зала, ако това бъде одобрено от властите.

"За тази година има насрочени много големи двубои - Джошуа - Пулев, Дерек Чисора - Александър Усик и Дилиън Уайт - Александър Поветкин. Ще бъде много трудно от финансова гледна точка те да се проведат без публика. Със сигурност, когато получим разрешение, някои срещи може да се състоят при закрити врата, но ще трябва да видим колко време ще може да продължи това", коментира Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията "Мачруум Боксинг", която представлява Антъни Джошуа.

"Не знам дали ще може да има мачове с публика през декември, или ще можем да имаме достатъчно голям брой запалянковци на тях. Може да получим разрешение да използваме 50 процента от капацитета на съоръженията, може да бъдат до 5000 души, а това е големият въпрос в момента", допълни Смит.

"Надавам се, че той (Джошуа) ще се боксира тази година. Разглеждаме няколко различни възможности. Поддържаме връзка и с Тотнъм, но става по-трудно заради очакванията за по-натоварена футболна програма през есента, а и не знаем какво въобще би могло да стане с публиката. Можем да потърсим вариант с по-малки зали в зависимост от ситуацията. Трудно е да се вземе решение в момента, защото нямаме раална представа какво ни очаква", каза още той.

Следващото голямо събитие на "Мачруум боксинг" е гала-вечер в Нюкасъл на 27 юли, но най-вероятно, ако въобще се получи разрешение, срещите в нея да преминат без публика, а само с телевизионно излъчване.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти