Любо Ганев кандидат за Борда на CEV

Любо Ганев кандидат за Борда на CEV
БФВолейбол подпомага 6 клуба в кризата
БФВолейбол подпомага 6 клуба в кризата

Точно два месеца след като бе избран за президент БФВолейбол, Любо Ганев вече е кандидат за член на Административния борд (б.р. Управителния съвет) на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Това стана ясно, след като от CEV публикуваха всички кандидати за Борда и за отделните комисии за предстоящото Общо събрания на европейската централа. Все още член на Административния борд на CEV е вече бившият президент на БФВ инж. Данчо Лазаров.
Дават отсрочка на клубовете за записване в евротурнирите
Тазгодишното Общо събрание на CEV първоначално трябваше да се проведе на 19 юни, но заради пандемията от коронавирус, то беше отложено за 16 октомври в руската столица Москва. По време на ОС ще се проведат и изборите за президент на CEV, Административния борд и отделните комисии за следващия мандат 2020-2024 година. Отделните национални федерации имаха срок до 3 април тази година, за да подадат кандидатурите на своите представители. Съгласно регулаторната рамка на Международната федерация (FIVB) списъкът с всички кандидати за членове на Административния борд на CEV трябва да бъде одобрен от Етичната комисия на FIVB.
Волейболът търси 800 бона за организиране на световното
Ако Любо Ганев бъде избран за член на Административния борд на CEV, той ще наследи Данчо Лазаров и България ще продължи да има силни позиции в европейския волейбол. Кандидатите за членове на Борда са 27, от които ще бъдат избрани 16. Преди това ще се проведе и изборът за президент на  CEV. Там борбата ще бъде между настоящият президент - сърбинът Александър Боричич и един от вицепрезидентите му - Ханно Певкур, който е начело и на Естонската волейболна федерация.

Освен за член на Борда на CEV, Любо Ганев е кандидат за член на комисията по Организация на спортните събития, в която към момента е Станислав Николов, който беше генерален секретар и изпълнителен директор на БФВ, а сега е председател на Трансферната комисия на БФВ. България ще има още двама кандидати за отделните комисии на волейболната евроцентрала. Пламена Стойкова, която в момента е секретар на Правната комисия на CEV, отново е номинирана за нейн член. Валентин Помаков, който преди време бе тийм мениджър на женския ни национален отбор, а в момента е управител на "Волей Промоушън", търговската компания към БФВ, е номиниран за Комисията по европейските клубни турнири към CEV.
Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите
Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти