ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

БФВ отмени трансферното правило за състезатели до 21 години

БФВ отмени трансферното правило за състезатели до 21 години
Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите
Любо Ганев: Сега е моментът да се помогне на младите

Управителният съвет на Българската Федерация Волейбол на свое онлайн заседание днес отмени решение от 11 юни 2019 година, взето от бившата управа на федерацията. Тогава бе спряно за срок от 3 години издаването на международни трансферни сертификати за всички състезатели до навършването им на 21 години – включително на тези, които попадат под особено наблюдение.
БФ Волейбол отново се прочу! Забрани на играчи под 21 години трансфери в чужбина
"Това беше една от точките в предизборната кампания на екипа ми", обясни президентът Любо Ганев. "Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които искат да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във възможно най-добри отбори".

Съвещанието отложи за следваща сбирка обсъждане на предложението за създаване на нова временна комисия на техническите делегати и супервайзори, която не е на подчинение на съдийската комисия. Предстоят срещи, на които съдии и делегати ще изкажат становището си.

Управителният съвет сформира временна комисия по маркетинг, която да работи отделно от настоящата по маркетинг, обществени поръчки и финанси. Неин председател ще бъде Давид Давидов. "Задачата на тази комисия ще е да отговаря за намирането на партньори на федерацията по всички направления", коментира Ганев. "Тя е отделна, за да може да се фокусира върху изготвянето на договорите".

До следващото събиране на управата всеки желаещ ще може да се кандидатира за позицията "Координатор на националните отбори и международна дейност". УС утвърди състава на следните комисии: треньорска, трансферна, за ветерани, за плажен волейбол и за отчитане на дейността на клубовете.

В края на заседанието управата прие решение за изменение и допълнение в правилника за провеждане на държавните първенства от Националната волейболна лига, изразяващи се основно в конкретно дефиниране на понятието "форсмажорни обстоятелства".

За финал с едноминутно мълчание беше почетена паметта на Тодор Симов и Росен Стойков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички