ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Дерменджиев: Най-важно е здравето на народа, свалям шапка на Ивелин

Дерменджиев: Най-важно е здравето на народа, свалям шапка на Ивелин
Националният селекционер Георги Дерменджиев сподели своята гледна точка по редица теми, сред които решенията на УЕФА за Евро 2020 и баража с Унгария и сложната обстановка във връзка с пандемията от коронавирус.

Дерменджиев потвърди в предаването "Домът на футбола", че Ивелин Попов е отказал предложение да се върне в националния ни отбор, но все пак отдаде чест на бившия ни капитан за всички негови успехи по време на кариерата му с екипа на "трикольорите".
Михаил Илиев: Нещата са сериозни! Дисциплината е изключително важна
Михаил Илиев: Нещата са сериозни! Дисциплината е изключително важна

"Според мен отменянето на баража беше най-адекватното решение, което можеше да се предприеме. Ние трябва да се съобразим с цялостната обстановка. За момента ще трябва да играем в началото на юни, но ще трябва да се надяваме всичко да мине добре и да започнат отново клубните шампионати“, започна селекционерът на България.

"На този етап е по-важно да се спре вируса. Играчите имат достатъчно воля и достатъчно добри треньори, които ще ги вкарат отново добра игрова форма. Гледаме как ще се развият темите във връзка със здравето на народа. Оттам нататък ще се нагласяме към обстоятелствата.

Най-важно е здравето на нацията. Както ни позволи времето, така ще работим. Като планиране ще се нагласяме спрямо обстановката. Ще наблюдаваме повторно играчите и ще бъдат извикани най-добрите играчи.
На Ивелин му прави чест и трябва да му благодарим за отделеното време в националния. Той е конкретен и изпълнява заръката си. Имахме приятелски разговор с него, в който той потвърди, че държи на това, което каза. Трябва да му благодарим затова, което направи през целия си период в националния отбор.

В една така обстановка целите си остават същите, но нека първо да се нормализира ситуацията. Ние ще се нагодим оттам насетне и ще трябва да сме готови за момента, в който УЕФА определи датите“, каза Дерменджиев.
Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти