Дерменджиев: Сега сме един отбор с медиците

Дерменджиев: Сега сме един отбор с медиците
Дерменджиев: Ще си намаля заплатата
Дерменджиев: Ще си намаля заплатата

Селекционерът на България Георги Дерменджиев изрази мнение, че предстоящите великденски празници трябва да бъдат посрещнати разумно при така стеклите се обстоятелства по света и у нас. 

"Сега важното е да бъдем сплотени като нация, да се пазим един друг и да спазваме разпоредбите", обясни Дерменджиев пред "Труд". - Празникът ще бъде нетрадиционен. Поне в моя живот за пръв път се случва да се празнува така затворено. Трябва да си дадем реална сметка, че по-важно на този етап е здравето на близките ни. Посланието ми е да празнуваме разумно. Да не създаваме трудности на медиците, които правят всичко възможно, но и да им помогнем".
Според опитния специалист, в момента е излишно да се правят планове кога ще има отново мачове на клубно и национално ниво: "В първия момент, в който се облекчи положението, ще има футбол. Всичко ще си дойде на място, но трябва време. Вече е банално да се говори кога ще има мачове. Дори избягвам да чета такава информация, защото няма конкретика. УЕФА ще реши и ще каже, но ще го направи, когато се облекчи ситуацията".

Селекционерът отказа да коментира темата за неговия договор с федерацията и остави това да обяви Изпълкома на БФС на 21 април, за когато е планирано заседание.

Следвай ни:

Още от Национални отбори

Виж всички