Секретарят на медицинската комисия към БФС доктор Михаил Илиев говори за "Домът на футбола". Той даде своята гледна точка върху извънредната обстановка около епидемията от коронавирус.

"Не ми прави приятно впечатление редица изказвания на известни личности от света на спорта. Имаме нужда да слушаме специалистите, които са наясно със ситуацията. Народът трябва да слуша препоръките на инфекционистите, вместо да се правим на бунтари и да нарушаваме наложения сега строй", започна специалистът.

"Във футболния съюз сме взели решение всички тренировъчни дейности да бъдат забранени временно. Винаги ще има доволни и ощетени, но в този момент призовавам към самодисциплина и подчинение към началството.

Ние сме описали препоръките, но имаме предвид, че нещата са динамични и може да приемат по-краен вариант. Нещата са сериозни, намираме се в своеобразна Трета Световна война и дисциплината е изключително важна", добави още той.

"Всички искаме първенствата да завършат, както са по регламент. В тази извънредна ситуация обаче може да вземат и не много приятни решения. В момента България е в малко по-добро положение, но имаме нужда да намерим най-малко грешния ход за ситуацията, ако така мога да се изразя. Надявам се, че в края на май ще започне завършека на нашето първенство.

Ролята на професионалните клубове е именно да поддържа формата на играчите в тези моменти. Това е обстановката, в която кондиционните треньори трябва да се проявят. Вярвам, че ще вземем някакво приемливо решение, за да дадем на клубовете време да навлязат в спортна форма за рестартирането на шампионата.

Решението за отлагането на Евро 2020 е за догодина е напълно правилно. Хората, които са в бизнес машината на футбола знаят какво е заложено на карта. Важното е да се приключи с европейските клубни турнири, за да могат всички клубове в Европа да започнат наново цикъла догодина", завърши Илиев.