Новият Honda CBR1000RR-R Fireblade SP направи обиколка на Катар

Новият Honda CBR1000RR-R Fireblade SP направи обиколка на Катар

Днес Honda представи серия от онборд кадри от пистата "Лосаил" в Катар с новия супербайк Honda CBR1000RR-R Fireblade SP. Машината е управлявана от пет от най-бързите състезатели на европейските писти. Видеата, заснети с новия мотоциклет, се предлагат в официалните канали на Honda в YouTube. Те включват пилоти както от световни, така и от европейски първенства, които обясняват как да се постигне най-добрата обиколка на пистата "Лосаил".

На пистата в Катар трикратният световен шампион по издръжливост Фреди Форай работи с пилотите от екипа HRC WorldSBK Леон Хаслам и Алваро Баутиста. Към тях се присъедини и официалният тестов пилот на HRC за WorldSBK и посланик на Honda Швейцария, Доминк Агертер, заедно със състезателя от HRP Motorsports IDM Алесандро Полите.

Новият Honda CBR1000RR-R Fireblade SP за първи път бе показан на изложението EICMA 2019 през ноември. Машината вече направи дебют в WorldSBK в първия кръг в Австралия. Това е най-мощният сериен мотоциклет, с атмосферен четирицилиндров редови двигател в света. Новият Fireblade произвежда 160 кВт при 14 500 об/мин. Той разполага с аеродинамика в стил MotoGP и авангарден електронен пакет, включващ водещо на пазара полуактивно електронно окачване.

След като прекараха деня в каране на супербайка на пистата Лосаил, пилотите отделиха време да споделят своите впечатления за новият Fireblade.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти