Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Промени и в календара на Световния супербайк шампионат

Промени и в календара на Световния супербайк шампионат

Пандемият с коронавируса наложи нова промяна в кланедара на Световния супербайк шампионат. Този път жертва на пандемията стана кръгът на „Ассен“ в Нидерландия, който трябваше да се проведе между 17 и 19 април, но бе отложен и за сега новите дати са между 21 и 23 август.

Кръгът в Нидерландия, която е една от най-силно засегантите от COVID-19 страни в Европа, е третата жертва на коронавирусът. Другите две са надпреварите на „Херез“ в Испания, които трябваше да се проведат между 27 и 29 март, бяха преместени за края на октомври, докато надпреварите на „Лусайл“ в Катар първоначално бяха отложени, но те най-вероятно ще бъдат и отменени, тъй като се очаква катарско трасе да претърпи основен ремонет до края на годината.

Следващият предвиден кръг от Световния супербайк шампионат е между 8 и 10 май на легендарната писта „Имола“ в Италия, но шансовете за неговото провеждане изглеждата минималистични, поради положението на Ботуша.

Лидер във временото класиране след провеждането на откриващия кръг на шампионата в Австралия в началото на март е новият пилот на Kawasaki, Алекс Уолс, с актив от 51 точки, следван от своя съотборник, действащият петкратен шампион Джоната Рей с 39 точки, а трети е победителят от първата надпревара на „Филип Айлънд“, Топрак Разгатьоглу с Yamaha.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти