MotoGP ще помага за заплати на служители в частните отбори

MotoGP ще помага за заплати на служители в частните отбори

Промоутърът на световния шампионат по мотоциклетизъм Дорна Спорт ще подпомогне финансово всички сателитни отбори от MotoGP и съставите от Moto2 и Moto3 по време на пандемията от коронавирус, съобщава АС. Целта е да бъдат изплащани възнагражденията на служителите, които не получават пълна подкрепа при положение на изолация и карантина.

Ситуацията с COVID-19 отмени или отложи първите пет състезания от сезон 2020, а следващите два във Франция и Италия със сигурност няма да бъдат проведени навреме. Така спонсорите няма как да изпълняват договорите си и отборите могат да влязат във финансов колапс. Дорна също не получава обичайните средства от права за провеждане на състезания, но изпълнителният директор на промоутъра Кармело Еспелета заяви в интервю за испанския всекидневник АС, че сателитните тимове със сигурност ще получат финансова инжекция.

„Искаме да помогнем, защото за този шампионат най-ценният актив са самите хора, работещи по провеждането му. В падока има голяма група от хора и ние трябва да го поддържаме жив и в добро състояние. В момента проучаваме всички потребности на отборите в Moto2 и Moto3, които вече получиха по 25 хиляди евро на пилот.“

„За MotoGP също се работи, за да се изплащат възнагражденията на служителите. В този случай сумата няма да бъде фиксирана за отделен пилот, а за определен отбор. В сметката включваме месечните разходи и ще опитаме да помогнем поне за идните три месеца“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти