Нови промени в Световния супербайк заради пандемията

Нови промени в Световния супербайк заради пандемията

Бушуващата пандемия от коронавирус наложи нови три промени в календара на световния супербайк шампионат. Този път жертва на COVID-19 станаха кръговете на „Имола“, „Арагон“ и „Мизано“, като първият, който бе предвиден за 9 и 10 май, очаквано бе отменен, докато другите два бяха отложени за по-късен етап от сезона. Надпреварите на „Арагон“ са преместени от 23 и 24 май за 29 и 30 август, като те ще са само седмица след надпреварите на „Ассен“ в Нидерландия, които също пострадаха от коронавируса, и ще формират серия от три поредни уикенда с надпревари, тъй като само седмица след надпреварите в Испания са тези на „Портимао“ в Португалия.

Кръгът на „Мизано“ от своя страна е новият финал на сезона, като той трябва да се проведе на 5 и 6 ноември вместо на традиционните си дати в средата на юни. Отложеният от март месец кръг на „Лусайл“ в Катар остава бе назначена нова дата, като се очаква той да бъде напълни отменен заради ремонтни дейности по трасето, които включват и пълно преасфалтиране. След новите промени в календара шампионатът би трябвало да бъде възобновен в първия уикенд на юли на британското трасе „Донингтън Парк“, но и неговото провеждане остава под въпрос.

Лидер във временното класиране след провеждането на откриващия кръг на шампионата в Австралия в началото на март е новият пилот на Kawasaki Алекс Уолс с актив от 51 точка, следван от своя съотборник, действащият петкратен шампион Джонатан Рей с 39 пункта, а трети е победителят от първата надпревара на „Филип Айлънд“ Топрак Разгатьоглу с Yamaha.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички