Ще продължи ли Роналдо с головия си сценарий и ще се укрепи ли Испания на върха

Октомврийската програма в Лигата на нациите завършва днес с още осем мача от четвъртия кръг на надпреварата. Всички срещи този път са с начален час 21:45. Четири от тях са от Лига "А", а останалите са от Лига "С", в която е и нашият национален отбор, който ще се опита да победи Северна Ирландия и като гост. В другия двубой от тази група тимът на Беларус, който дели първата позиция с България, приема Люксембург.

В група 1 на Лига "А" Португалия, която е с пълен актив до момента, гостува на селекцията на Шотландия, намираща се на последно място. Кристиано Роналдо до момента се разписа във всеки един двубой от тази кампания в Лигата на нациите, така че ще се опита да продължи головата си серия. Интересното е, че той отбелязваше неизменно втория гол в трите мача на "мореплавателите" досега. Другият двубой от групата изглежда на пръв поглед доста по-равностоен. В него Полша посреща Хърватия във Варшава. Двата отбора са разделени от три точки преди тази среща.

В група 4 европейският шампион Испания приема Сърбия в Кордоба със задачата да се укрепи на първата позиция. Преди няколко дни тимът на Луис де ла Фуенте победи минимално Дания, като в този двубой контузия получи един от най-влиятелните играчи на Ла Фурия Роха в последните месеци - Ламин Ямал. Сърбия пък се справи с Швейцария, който до момента е в ролята на аутсайдера в тази група. В другия мач именно "кръстоносците" приемат "червения динамит" в опит да спечелят първа точка.

В Лига "С" освен споменатите два мача от групата на България има още две срещи. Те са от група 2. Лидерът в нея Румъния гостува на Литва, а Косово приема Кипър.

Още от Футбол свят

Виж всички