Политици, шефове и футболни съпруги изгледаха буреносния мач на Германия

Трибуните на „Сигнал Идуна Парк“ бяха препълнени от десетки хиляди фенове, които изгледаха победата на домакина Германия с 2:0 над Дания в 1/8-финалния сблъсък помежду им от Евро 2024.

Бурна вечер в Дортмунд прати Германия на 1/4-финал

На стадиона в Дортмунд бяха и редица местни политици, шефове от Германския футболен съюз (ГФС) и съпруги на звездите в състава на Юлиан Нагелсман. Те, както и всички други зрители на двубоя, станаха свидетели не само на футболното зрелище на терена, но и на силната гръмотевична буря, който прекъсна двубоя за около 25 минути.

Силна буря прекъсна 1/8-финала между Германия и Дания за около 25 минути

Германският канцлер Олаф Шолц изгледа мача в компанията на съпругата си Брита Ернст, която е и част от неговата политическа партия. С тях беше и Ханс-Йоахим Вацке, който не само е изпълнителен директор на Борусия (Дортмунд), но също така е част от ръководното тяло на УЕФА.

На „Сигнал Идуна Парк“ беше и местната легенда Руди Фьолер, който сега е един от директорите на ГФС. Той беше придружен от своята съпруга Сабрина Фьолер.

Отговорникът по организацията на Евро 2024 Филип Лаам също беше в ложата на стадиона. Заедно с великия капитан на „Маншафта“ бяха някогашният му съотборник в националния тим Сами Кедира, както и вицепрезидента на футболния съюз Селия Шашич.

Присъствие по трибуните имаше и от страна на няколко футболни съпруги. Най-голямо внимание сред тях привлече актрисата Сара Арфауи, която подкрепяше своята половинка, а именно настоящия капитан на Германия Илкай Гюндоган.

Там беше и Лиза Мюлер, напразно чакаща да види в игра своя съпруг Томас Мюлер, който остана на пейката през целия мач.

По-голям късмет имаше нейната адашка Лиза Фюлкруг, чийто мъж Никлас Фюлкруг се поява като резерва за заключителните минути на двубоя.

Не на последно място, сред зрителите беше и бившата журналистка на „Билд“ Лена Вурценбергер, която стана свидетел на четвъртата победа на нейния партньор Юлиан Нагелсман начело на Германия на Евро 2024.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти