Развръзката в Англия: злато за Сити, Челси е в Европа, Манчестър Юн и Нюкасъл гледат към "Уембли"

Манчестър Сити спечели “надбягването” до последно с Арсенал и триумфира с титлата в Премиър лийг. Това стана факт след успех на "гражданите" с 3:1 над Уест Хам, който беше достатъчен за запазването на първото място.

Домакините бяха безкомпромисни и взеха своето след два гола на Фил Фоудън и един на Родри.

Манчестър Сити не трепна в последния си тест и влезе в историята с четвъртата си поредна титла

Арсенал също не сгреши - 2:1 срещу Евертън, но това не стигна.

Арсенал надделя трудно над Евертън, но отново разочарование за "артилеристите"

В последния кръг отговор получиха още няколко въпросителни. Тотнъм финишира пети и ще играе в Лига Европа, а шестото място е за Челси, който за момента потегля към Лигата на конференциите. Нюкасъл и Манчестър Юнайтед останаха “зад борда” за евротурнирите. Това обаче не е всичко, защото след седмица Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще играят финал за Купата на Англия. Ако “гражданите” стигнат до трофея, печеливш ще е Нюкасъл, който като седми в Премиър лийг ще получи виза за Лигата на конференциите, а Челси ще се радва на място в Лига Европа. Ако обаче Юнайтед триумфира с ФА Къп, “червените дяволи” ще са вторият представител на Англия в Лига Европа заедно с Тотнъм, а Челси ще се доказва в Лигата на конференциите.

Иначе Тотнъм срази изпадналия вече Шефилд Юнайтед с 3:0 на чужд терен.

Тотнъм приключи сезона с мощна победа срещу последния

Челси трябваше задължително да подчини Борнемут, за да не се налага да трепери. Футболистите от "Стамфорд Бридж" го направиха с резултат 2:1.

Виртуозен гол на Кайседо от центъра засили Челси към Европа

Нюкасъл също си свърши работата в последния кръг - 4:2 срещу Брентфорд като гост, но сега ще стиска палци на Манчестър Сити във финала на ФА Къп, за да може да играе в Европа.

Нюкасъл остава седми, но ще чака услуга от шампиона за участие в Европа

Разочарование засега има и в лагера на Манчестър Юнайтед, независимо че тимът на Ерик тен Хаг надви Брайтън с 2:0 на южния бряг. Заради другите резултати тимът от "Олд Трафорд" остава извън евротурнирите, но има шанс за поправка, като трябва да спечели срещу Сити в битката за Купата на Англия на "Уембли" на 25 май. Ако го стори, Юнайтед ще играе в Лига Европа.

Манчестър Юнайтед спечели срещу Брайтън, но с мисъл за сблъсъка след седмица

Иначе преди финалния кръг беше ясно, че Ливърпул и Астън Вила ще допълнят топ 4 и ще показват класа в Шампионската лига. Мърсисайдци се сбогуваха с Юрген Клоп с 2:0 над Уулвърхамптън.

Ливърпул изпрати Юрген Клоп с много любов, усмивки, сълзи и победа

Астън Вила обаче се изложи и подобно на първия кръг допусна пет гола - 0:5 срещу Кристъл Палас.

Кристъл Палас хвърли бой на Астън Вила за край на сезона

На дъното Лутън очаквано последва Шефилд Юнайтед и Бърнли обратно в Чемпиъншип.

Лутън очаквано последва Шефилд Юн и Бърнли обратно в Чемпиъншип

Още от Футбол свят

Виж всички