Крайни резултати в Лигата на конференциите

Днес завърши груповата фаза в Лигата на конференциите. Доста отбори вече си бяха осигурили класиране за следващия етап, а други направиха това в последния момент . Победителите в групите се класират за осминафиналите на турнира, а завършилите на второ място отиват на плейофи, където към тях ще се присъединят отборите завършили на трето място в групите на Лига Европа.

 В група "Н" българският шампион Лудогорец успя да се класиране напред след успех над Нордселанд с 1:0. Гола вкара Якуб Пьотровски. Разградчани заеха второ място за сметка на датския тим. Победител в групата стана Фенербахче. Турският гранд разгроми с 4:0 Спартак (Търнава) и изпревари Лудогорец по голова разлика.

Разгромна победа на Фенербахче спря Лудогорец за първото място

ПАОК с Кирил Десподов завърши отлично в група "G" с нова победа - този път над ХИК. Гърците допуснаха ранен гол, но спечелиха с 4:2 и събраха 16 точки. на втората позиция остана Айнтрахт (Франкфурт), който изненадващо отстъпи с 0:2 при гостуването си на Абърдийн. Успехът стигна на шотландците за третата позиция в крайното класиране.

Десподов помогна за изразителен успех на ПАОК

Лил и Слован (Братислава) си бяха осиурили първите две места в група "А", а днес имаха домакинства, които се очакваше да спечелят. Лил победи с 3:0 у дома Клаксвик и спечели групата с 14 точки.  Попаденията за "песовете" реализираха Юсуф Язъджъ, Анхел Гомеш и Едон Жегрова от дузпи. В края Йоанес Даниелсен и Якуп Андреасен от гостите получиха червени картони. В другата среща от групата Слован отстъпи с 1:2 на собствен терен срещу Олимпия (Любляна), но въпреки това продължава напред в турнира.

Три дузпи и червени картони оцветиха решаващата крачка на Лил към осминафиналите в ЛК

Подобна беше ситуацията в група "В", където Гент и Макаби Тел Авив завършиха на първите две места. В прекия двубой помежду им израелците се наложиха с 3:1 и заеха лидерската позиция с 15 точки, а Гент остана втори с 13. В другия двубой, който беше без значение, Зоря (Луганск) разгроми Брейдаблик с 4:0.

Макаби (Тел Авив) се справи с Гент и спечели групата

Победителят в група "С" Виктория (Пилзен) приключи груповата фаза с пълен актив от 18 точки. Чешкият тим не остави шансове на Астана у дома - 3:0. Поражението остави казахстанците на трето място с 4 точки, колкото има и последният Балкани. Втората позиция зае Динамо (Загреб). Хърватският гранд победи Балкани с 3:0 след силно второ полувреме и се класира за диркетните елиминации.

Динамо (Загреб) си свърши работата по категоричен начин, а Виктория завърши със стопроцентов актив

Брюж имаше има нужда от равенство, за да завърши на първо място в група "D". Белгийците спечелиха директния двубой с Бодьо/Глимт с 3:1, а едно от попаденията вкара бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго. Бешикташ пък донякъде изми срама от безславното си представяне до момента и спечели с 2:0 гостуването си на Лугано. По този начин "черните орли" изместиха швейцарския тим от третата позиция.

Игор Тиаго зарадва Брюж

Представящият се блестящо във Висшата лига Астън Вила направи 1:1 като гост на Жрински и финишира на върха в група "Е". С голяма част от резервите си отборът на Унай Емери доминираше и поведе с попадение на Николо Дзаниоло, но Матия Малекинушич зарадва домакините от Босна и Херцеговина с изравнително попадение. Въпреки това, Вила завърши с точка пред Легия (Варшава). Поляците заеха второто място след победа с 2:0 срещу АЗ Алкмаар.

Астън Вила спечели групата си в Лигата на конференциите, Дзаниоло с първи гол

Фиорентина се измъчи при гостуването си на Ференцварош, но все пак удържа 1:1 и запази първото място в група "F". Кристофер Закариасен даде преднина на унгарците, а Фиорентина изравни чрез Лука Раниери и събра запази аванса си от две точки пред тима от Будапеща. В другата среща от групата Генк не срещна проблеми с Чукарички - 2:0. Това обаче не беше достатъчно на белгийците да продължат напред.

Фиорентина се измъчи, ни постигна голямата си цел

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти