Окон: С Гасли никога няма да сме приятели

Не е тайна, че в миналото двамата пилоти на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли не са били в най-добрите отношения, а сега двамата ще трябва да работят заедно за благото на френския отбор.

Причината за тази липса на обич между двамата французи е фактът, че те едва ли не са израснали заедно и цял живот са се борили един срещу друг на пистата. А при толкова много битки е напълно нормално да се стигне до инциденти на пистата, каквито е имало между тях. Именно те стоят и в основата на техните отношения.

Гасли: Медиите искат да сме скарани с Окон

Според Окон, за когото това ще е четвърти сезон в Енстоун, двамата ще съумеят да бъдат професионалисти, въпреки че никога няма да бъдат приятели.

„Ние и двамата сме професионалисти и ще работим както трябва, но не мисля, че ще сме най-добри приятели. Но това няма да е от голямо значение, ако атмосферата в отбора е добра, а тя е точно такава в момента. Тя ще се запази такава, ако двамата продължим да се държим открито един към друг и по време на сезона.„Ние все още не сме достигнали до момента, в който да можем да се борим за победи, трябва да се развием още, а за целта ще трябва да имаме възможно най-много разговори. Аз не се притеснявам, колаборацията помежду ни ще бъде добра, тя вече започна“, обясни Окон.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти