Гасли: Медиите искат да сме скарани с Окон

Новият пилот на Алпин Пиер Гасли обясни, че информацията в медиите, че той и Естебан Окон са в лоши отношения го „разсмиват”. Двамата французи ще карат за френския тим догодина, като 2023 ще е четвъртият сезон на Окон в Алпин.

Гасли и Окон се познават още от деца и са били приятели в първите им сезони в картинга. След това обаче отношенията им се влошават, както редовно пишат медиите, като обаче никой досега не е посочил конкретната причина за този разрив. И Гасли обясни, че медиите умишлено се фокусират върху тази част от отношенията им.

„Знам, че медиите обичат да продават тази история – обясни Гасли пред тв Channel 4. – Не е тайна, че имахме възходи и спадове в отношенията ни, но аз познавам Естебан от 20 години. Израснали сме заедно и откакто сме във Формула 1 сме си изяснили напълно отношенията. Разбираме се добре и не виждам причина това да се променя. В крайна сметка, тези спекулации ме разсмиват, тъй като медиите са се фокусирали върху тази история и се опитват да я развият.”

Окон се чувства „по-релаксиран“ при новото ръководство на Алпин
Окон се чувства „по-релаксиран“ при новото ръководство на Алпин

Гасли уточни, че във всеки отбор двамата пилоти трябва да се съревновават един с друг.

Окон с уникално постижение през 2022
Окон с уникално постижение през 2022

„Във всички тимове съотборникът ти е първият ти съперник – обясни французинът. – Той е първият пилот, когото трябва да победиш. Но това съперничество трябва да остане в рамките на правилата. Мисля, че и двамата сме достатъчно опитни и умни, за да работим така, че да дърпаме тима напред. Важното е какво ще постигнем на пистата, а това, което излиза в медиите за проблемите между нас не ме притеснява.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти