Пет неща, които не знаете за Шарл Леклер

Шарл Леклер ще започне шестия си сезон във Формула 1 в Бахрейн в началото на март и феновете на Ферари отново се надяват, че той ще се бори за световната титла.

В последните години Леклер доказа, че е най-бързият в квалификационно темпо и не се притеснява да се бори гума до гума с лидерите на Формула 1 Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Медиите му обръщат сериозно внимание, но все пак, знаете ли защо той кара с №16 и кой му е мениджър?

Това е селекцията от пет неща, които (може би) не знаете за Шарл Леклер.

Може ли Норис да смени Леклер във Ферари?

Леклер обича да играе Fortnite

В днешно време електронните игри имат важно значение за пилотите във Формула 1 и Леклер не е изключение. Fortnite е любимата игра на Леклер и по време на пандемията той стартира лайв стрийминг в Туич, където бързо събра 850 000 последователи.

Маса: Леклер е ключовата фигура във Ферари

Защо Шарл се състезава с №16

Като при повечето пилоти изборът на състезателен номер има интересна история. В хода на цялата си кариера до Формула 1 Шарл се състезава с №7, а това е любимият му номер защото е сбор от цифрите на рождения му ден – 16 октомври (1+6).

Бивш шеф във Ферари: Биното беше обречен, след като се скара с Леклер

Но когато Леклер се появи във Формула 1, номерата 7 и 77 вече бяха заети, съответно от Кими Райконен и Валтери Ботас. Третият избор на Леклер е биз №10, но пък с него кара Пиер Гасли и затова Шарл се спира на 16 – датата, на която е роден.

Васьор каза кога за първи път е говорил с Ферари

Кръстник на Шарл е Жул Бианки

Бившият пилот във Формула 1 Жул Бианки, починал през 2015, беше близък приятел на Леклер и негов кръстник, като разликата им е 8 години. Бианки, който получи тежки контузии при катастрофата си в Гран При на Япония през 2014, е помагал много на Леклер в картинга и често е поемал ролята на негов състезателен инженер.

Шефът на Ферари: Целта ни е титлата във Формула 1

Леклер има специален мениджър

От години мениджър на Шарл е Никола Тод, синът на бившия президент на ФИА Жан Тод, който също така работи с Даниил Квят, Фелипе Маса и Пастор Малдонадо.

Новият договор на Леклер ще е решаващ за Васьор

Леклер и Верстапен са съперници от деца

Шарл и Макс се сражават на пистата от картинга насам, като най-оспорваната им битка беше през 2013 година, когато Верстапен стана световен шампион, а Леклер остана втори.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти