Може ли Норис да смени Леклер във Ферари?

Сигурно ви е направило впечатление, че в последните месеци от Макларън се чува едно и също по адрес на Ландо Норис – основно колко е важен за тима и как британецът е едва ли не неразривно свързан с отбора. Договорът на Норис с Макларън е до края на 2025 и той е сочен за една от най-важните фигури при следващите големи размествания на пазара на пилоти във Формула 1.

Бившият тим мениджър на Ферари Питър Уиндзър се опита да обясни евентуалната роля на Норис, тъй като той ще е част от пъзела, в който участват Люис Хамилтън и Шарл Леклер. Норис вече призна, че е контактувал с Ред Бул и други отбори преди да преподпише с Макларън, а да се каже, че към него интерес ще е твърде скромно твърдение.

„Да кажем, че Люис Хамилтън напусне Формула 1 в края на 2024 – обясни Уиндзър. – Това ще зависи много от начина, по който ще се представи Мерцедес през 2023, което обяснява и защо Люис не бърза да подпише новия си договор с тима. Ако Люис напусне в края на 2024, то според мен, Тото Волф ще се опита да привлече Шарл Леклер.”

Маса: Леклер е ключовата фигура във Ферари
Маса: Леклер е ключовата фигура във Ферари

Питър Уиндър е наясно, че това ще е рисков ход, но пък ще си струва.

Бивш шеф във Ферари: Биното беше обречен, след като се скара с Леклер
Бивш шеф във Ферари: Биното беше обречен, след като се скара с Леклер

„Може да се получи много сериозно напрежение ако Леклер стане съотборник на Ръсел, но след като в Мерцедес показаха, че са готови да съберат Ръсел и Хамилтън, така че Волф ще е готов да направи Ръсел и Леклер съотборници - допълни Уиндзър. – Да приемем, че Леклер напусне Ферари заради Мерцедес, то тогава какво ще правят в Маранело? Мисля, че те ще направят всичко възможно, за да вземат Ландо. Мисля, че на Норис ще му е много трудно да откаже такава оферта. Така че, има някакъв шанс Норис да смени Леклер.”

Хърбърт очаква Хамилтън да победи Ръсел през 2023 година
Хърбърт очаква Хамилтън да победи Ръсел през 2023 година

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти