Шефът на Ферари: Целта ни е титлата във Формула 1

Шефът на Ферари: Целта ни е титлата във Формула 1

Главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня обяви, че титлата във Формула 1 е „една от целите пред Скудерията”. Разбира се, това изказване трябва да се разглежда в контекста, в който е направено, тъй като Виня го каза на онлайн среща с инвеститори в италианската компания. 

Но също така не трябва да забравяме, че в края на миналата година точно Виня обясни, че второто място на Скудерията във Формула 1 не е достатъчно добър резултат и това се оказа решаващо за съдбата на Матиа Биното.

„През миналата година доказахме, че можем да се борим да подиуми и победи – обясни Виня. – Сега нашата цел ще е не просто да излезем начело в шампионата, но и да задържим първото място до края на сезона. Титлата във Формула 1 е една от целите пред Ферари. Другите са свързани с внедряването на иновационни технологии в серийните ни автомобили, да разширим клиентската ни база и да увеличим броя патенти, които принадлежат на компанията.”

Хорнър коментира новите шефове на Ферари и Уилямс
Хорнър коментира новите шефове на Ферари и Уилямс

Миналата година Ферари стартира с две победи в първите три старта, но след това изостана. Новият шеф на тима Фредерик Васьор ще работи съвместно с Виня, който ще следи отблизо работата на тима във Формула 1 и се очаква, че ще носи и част от отговорността за представянето на Скудерията.

Васьор сравни културата във Ферари с тази в Заубер и Рено
Васьор сравни културата във Ферари с тази в Заубер и Рено

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти