Прокурорът по делото на Магуайър се присмя на неговата версия

Гръцкият прокурор Йоанис Парадисис, който водеше обвинението по делото срещу капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър в Сирос, нарече версията на футболиста за събитията в Миконос “нелепа”. Както е известно, в свое интервю пред BBC защитникът заяви, че е бил нападнат от задържалите го полицаи, след което си е помислил, че те са го отвлекли.

“Видях и прочетох какво е казал Магуайър. Нелепо е и само добавя обида към вредата, която причини на полицаите, които атакува, и на гръцката правна система като цяло. Магуайър твърди, че се е страхувал, че е бил отвлечен, но реакцията му е била да избяга и да се обади на агента си, изоставяйки своите годеница, братя, сестра и приятели от детинство. Дори и да приемеш това за истина, какъвто не е случаят при мен, това не са действия на достоен човек. Ако бях годеницата му или някой друг от компанията му, щях да съм много ядосан, че ни е изоставил, и бих искал обяснение от него.
Версията на Магуайър: Реших, че ни отвличат и се страхувах за живота си
Магуайър твърди, че когато минибусът е спрял, той не е знаел, че е пред полицейско управление. Бих подтикнал всички хора да погледнат полицейското управление на Миконос. Съвсем ясно е какво е това място както през деня, така и през нощта. Нощем има много паркирани полицейски коли там, както и знак, показващ, че това е полицейско управление. Също така полицаи влизат и излизат от сградата. Единственият начин да не можеш да кажеш, че това е полицейско управление, е ако си много пиян. Но е ясно, че не е бил толкова пиян, защото според него той е успял да надвие група мъже, които е помислил за похитители, и да се опита да избяга. Ако тогава е бил достатъчно трезвен, за да го направи, той е можел да види, че минибусът е паркирал пред полицейско управление”, коментира прокурорът пред “Дейли мейл”. Приятелят на футболиста Ашдън Морли дал показания, че са разбрали каква е народността на приближилите се към тях двама души, защото “приличали на албанци”. “Защо BBC не пита Магуайър за това? Как така той и неговата компания са знаели, че тези мъже са албанци? Дали капитанът на Манчестър Юнайтед и тези с него са експерти на тема албански култура и народ? И могат ли да говорят на албански? В своето интервю Магуайър не споменава за албанците, за които приятелят му и останалите от групата му говореха в съда. Защо така? Защо сега тяхната история е просто за двама души и нищо за албанци? Защо журналистът не го разпитва още за това?
Магуайър: Доволен съм, че споделих истинската версия за събитията
И къде е неговото извинениеза поведението му? Трима полицаи бяха наранени и приети в болница. Богаташ дойде в Миконос и реши, че може да прави каквото си поиска. След това отиде в международна телевизия, за да оправдае действията си и няма нито едно извинение към нас в това, което каза”, допълни Парадисис.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти