Прокурорът по делото на Магуайър се присмя на неговата версия

Прокурорът по делото на Магуайър се присмя на неговата версия

Гръцкият прокурор Йоанис Парадисис, който водеше обвинението по делото срещу капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър в Сирос, нарече версията на футболиста за събитията в Миконос “нелепа”. Както е известно, в свое интервю пред BBC защитникът заяви, че е бил нападнат от задържалите го полицаи, след което си е помислил, че те са го отвлекли.

“Видях и прочетох какво е казал Магуайър. Нелепо е и само добавя обида към вредата, която причини на полицаите, които атакува, и на гръцката правна система като цяло. Магуайър твърди, че се е страхувал, че е бил отвлечен, но реакцията му е била да избяга и да се обади на агента си, изоставяйки своите годеница, братя, сестра и приятели от детинство. Дори и да приемеш това за истина, какъвто не е случаят при мен, това не са действия на достоен човек. Ако бях годеницата му или някой друг от компанията му, щях да съм много ядосан, че ни е изоставил, и бих искал обяснение от него.
Версията на Магуайър: Реших, че ни отвличат и се страхувах за живота си
Версията на Магуайър: Реших, че ни отвличат и се страхувах за живота си
Магуайър твърди, че когато минибусът е спрял, той не е знаел, че е пред полицейско управление. Бих подтикнал всички хора да погледнат полицейското управление на Миконос. Съвсем ясно е какво е това място както през деня, така и през нощта. Нощем има много паркирани полицейски коли там, както и знак, показващ, че това е полицейско управление. Също така полицаи влизат и излизат от сградата. Единственият начин да не можеш да кажеш, че това е полицейско управление, е ако си много пиян. Но е ясно, че не е бил толкова пиян, защото според него той е успял да надвие група мъже, които е помислил за похитители, и да се опита да избяга. Ако тогава е бил достатъчно трезвен, за да го направи, той е можел да види, че минибусът е паркирал пред полицейско управление”, коментира прокурорът пред “Дейли мейл”.
Приятелят на футболиста Ашдън Морли дал показания, че са разбрали каква е народността на приближилите се към тях двама души, защото “приличали на албанци”. “Защо BBC не пита Магуайър за това? Как така той и неговата компания са знаели, че тези мъже са албанци? Дали капитанът на Манчестър Юнайтед и тези с него са експерти на тема албански култура и народ? И могат ли да говорят на албански? В своето интервю Магуайър не споменава за албанците, за които приятелят му и останалите от групата му говореха в съда. Защо така? Защо сега тяхната история е просто за двама души и нищо за албанци? Защо журналистът не го разпитва още за това?
Магуайър: Доволен съм, че споделих истинската версия за събитията
Магуайър: Доволен съм, че споделих истинската версия за събитията
И къде е неговото извинениеза поведението му? Трима полицаи бяха наранени и приети в болница. Богаташ дойде в Миконос и реши, че може да прави каквото си поиска. След това отиде в международна телевизия, за да оправдае действията си и няма нито едно извинение към нас в това, което каза”, допълни Парадисис.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички