Вижте показанията на полицаите от въргала с Магуайър

Вижте показанията на полицаите от въргала с Магуайър
Магуайър към полицаите: Много съм богат, ще ви платя
Магуайър към полицаите: Много съм богат, ще ви платя

Делото срещу Хари Магуайър в гръцки съд днес тръгна, независимо че защитата настояваше за отлагане. Английският национал е обвинен в редица престъпления като нападение над полицай, съпротива при арест, участване в сбиване и опит за подкупване на официално лице. Преди дни играчът на Манчестър Юнайтед беше главно действащо лице във въргал пред нощен бар на остров Миконос и беше задържан. Днес участвалите при ареста му полицаи свидетелстваха пред съда.

Служителите на реда са били в цивилни дрехи и според техните думи се опитали да успокоят нещата. Англичаните обаче отказали да съдействат, като един от тях започнал да обижда с “Fuck the police”, а друг ударил единия от полицаите.

Според адвокатите всичко е започнало, след като двама албанци са се приближили до сестрата на Магуайър - Дейзи, и са й инжектирали нещо, в резултат на което тя веднага припаднала.

Полицаите добавят, че в ареста британците са настоявали да получат правото да проведат телефонен разговор, но след като това им е било разрешено, те не са направили такова.

Друг от служителите на реда твърди, че когато Магуайър осъзнал, че са му сложени белезници, започнал да буйства в стремежа си да се измъкне. Агресивното му поведение в този момент нанесло наранявания на полиция, в резултат на които се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ.

Този полицай пък, който лично е поставил белезниците върху ръцете на защитника, се оплака, че той го е изблъскал толкова силно, че това е довело до падането му по гръб. В резултата на това служителят на реда е получил наранявания в областта на гърба и крака, след което е трябвало да му бъдат инжектирани болкоуспокояващи, както и да си взима един ден болничен.

Трети полицай даде сходни показания.

Самият капитан на Манчестър Юнайтед и неговите приятели, участвали в инцидента, вече са в Англия, а в съда са представлявяни от адвокатите си. Магуайър пледира, че е невинен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички