Ще играят ли Братоеви за Нефтохимик и през следващия сезон? (видео)

Множество бяха героите за Нефтохимик за триумфа с титлата във волейболния шампионат. Но безспорно огромен принос имаха братята Георги и Валентин Братоеви, които се присъединиха към тима през зимата и му помогнаха да триумфира с титлата. Те имат по една титла с Левски преди това, но тази им е по-специална.

"Предната титла спечелих с Левски, когато бях на 20, когато бяхме млади и ентусиазирани, когато не знаехме много какво правим. И онази титла беше от значение за мен, но тази е по-сладка. Защото между октомври и декември не се знаеше дали въобще ще играя. В един момент обаче се появи възможността да играя с тези хора", заяви Георги Братоев пред DIEMA SPORT.

"Всички 16 души, които бяха тук, ме мотивираха да играя. Не се касаеше за пари, с тези хора бих играл всяка една година. Въпросът за мен стои по следния начин - не трябва да се играе на всяка цена в чужбина да те бият като боксова круша, правил съм го в Русия. По-добре е да трупаш победи, така трупаш самочувствие", сподели още разпределителят.

"Играчите от водещите национални отбори по света играят всеки мач за победа, докато при повечето от нас не е така, като изключим Цветан Соколов и Теди Салпаров. Ключът към израстването е да печелиш винаги."

"Трябва да питате Везенков, за мен да играя в България въобще не е чуждо, играл съм много пъти в чужбина и у нас", завърши Георги Братоев, а след това думата взе брат му Валентин и коментира същите теми.

"Когато спечелихме с Левски титлата очакванията към нас не бяха толкова високи, защото бяхме млади момчета с известен потенциал. А тогава ЦСКА беше много силен и се очакваше те да спечелят. Докато в момента събрахме хора-национали и очакванията бяха големи. Много се радвам, че с такъв хубав колектив показахме добър волейбол."

"Животът на спортиста завършва в един кратък период. Ако си жив и здрав играеш до 35 години. Затова е хубаво да изкараш някой лев, след това започваш да се учиш и да изкарваш пари и другаде. Трябва да гледаш семейство и деца. Нефтохимик може да предложи много, би било хубаво другите тимове да вземат поука", заяви Валентин.

"Би било супер да стане така, да имаме силен шампионат с участник в Шампионската лига. Смятам, че България има потенциал за подобно нещо", продължи посрещачът и коментира може ли да остане у нас и догодина.

"За мен беше малко по-чуждо да играя у нас, бях позабравил студа в залите, бъзиците през мрежата, но бързо се свиква. Има много таланти в България. Поздравявам Монтана, показа лице, което е много хубаво. Другите само могат да си вземат поука от тях, показаха много класна игра. Единствено ЦСКА показа малко от това лице", завърши Братоев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти