Крис Мийк е в радара на Toyota за сезон 2018 във WRC

Шефът на Toyota в Световния рали шампионат (WRC) Томи Макинен коментира вероятността уволненият по средата на сезона от Citroen Крис Мийк да попадне в редиците на японския тим в шампионата догодина. Макинен вече е провел няколко разговора с Мийк, който за последно кара във WRC през май месец на рали Португалия.

Нов пилот в Toyota почти със сигурност ще бъде нужен догодина, тъй като сегашният им Есапека Лапи е пред финализирането на сделка със Citroen.

"Говорил съм с Мийк. Той е една възможност за нас. Предстои ми разговор и с Toyota в Япония, където ще обсъдим и други опции", сподели Макинен. "Със сигурност Крис е много бърз пилот, понякога – прекалено бърз".

Toyota вече удължиха договора на топ пилота От Танак, който се превръща в претендент за титлата този сезон след три последователни победи в последните два месеца. В момента се детайлизират и условията на Яри-Мати Латвала, който вероятно също ще продължи работата си в тима.

Единственото притеснение за Макинен по отношение на привличането на Мийк е свързано с отношенията между Мийк и Танак като евентуални съотборници. "Знам, че Крис е пилот, който иска да побеждава много. Въпросът е, че ние вече имаме такъв пилот. Каква комбинация би се получила между тях тогава", допълни Макинен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти