Танак проведе най-полезен тест преди рали Великобритания

Танак проведе най-полезен тест преди рали Великобритания

Всички четири отбора в Световния рали шампионат (WRC) проведоха тестове в Уелс като част от подготовката си за рали Великобритания. Новият претендент за титлата – От Танак с Toyota е провел най-успешен тест, като е преминал през сухи и мокри участъци. Това му е дало възможност да изпробва гумите на Michelin при различно сцепление с настилката.

На рали Великобритания официалният доставчик на гуми за WRC Michelin ще представи и най-новата си медиум гума. Тя бе предназначена за използване още във Финландия, но високите температури опорочиха дебюта й. Сега обаче се очаква тя да бъда най-предпочитана.

Танак сподели след теста, че гумата работи добре както в кал, така и на мокро. Петкратният шампион във WRC и пилот на Ford Себастиен Ожие не остана доволен от работата на софт гумите. Той е карал само на сухо.

"Невъзможно е да уцелиш перфектните условия по време на теста. Очаквам на самото състезание да има повече дъжд. Софт гумите остават една въпросителна, тъй като обстоятелствата не ни позволиха да усетим ползите от тях", коментира Ожие.

При оставащи само три кръга до края на сезона за титлата се борят трима пилоти с три различни автомобила. Тиери Нювил с Hyundai е лидер със 177 т., следван от Танак (Toyota) със 164 т. и Ожие (Ford) със 154 т.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти