Сунинен бе най-бърз в шейкдауна на рали Великобритания

Сунинен бе най-бърз в шейкдауна на рали Великобритания

Пилотът на M-Sport Ford Теему Сунинен бе най-бързият пилот по време на шейкдауна на рали Великобритания. Финландецът премина 3.37-километровата отсечка с 0.2 секунди по-добро време от триото, което се нареди плътно зад него.

Съотборниците Себастиен Ожие и Елфин Еванс, както и Яри-Мати Латвала с Toyota дадоха идентично време и си разделиха второто място. Недотам успешен ден бе за От Танак, който се радва на победите в последните три състезания в шампионата. Естонецът стресна себе си и отбора, когато се подхлъзна на един от десните завои и се удари в насипа до пътя. Това се случи при първото преминаване на отсечката и веднага след него Танак закара автомобила до сервизния парк, където смениха охладителната система на автомобила заради теч. В крайна сметка Танак завърши загрявката на 11-а позиция.

Калните трасета бързо изсъхнаха и започнаха да стават хлъзгави, което накара пилотите да бъдат по-внимателни при второто и третото си преминаване. Изключение бе Ожие, който записа най-доброто си време при последното пето преминаване със своята Fiesta.

Зад Сунинен и триото с еднакво време пети се нареди Крейг Брийн със Citroen, следван от Тиери Нювил с Hyundai и Мадс Остберг с втория Citroen.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти